Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eficienta chiuretaj subgingival
08-06-2019, 12:31 PM
Mesaj: #1
Eficienta chiuretaj subgingival
Buna ziua, va rog sa ma ajutati in luarea unei decizii cu privire la efectuarea unui chiuretaj subgingival.

In concret, in urma unei parodontometrii s-a stabilit de catre medicul parodontolog ca am pungi parodontale de 4-6 mm la 20 de dinti si mi s-a spus ca este necesar sa fac un chiuretaj subgingival.

In primul rand, va rog sa-mi spuneti care este rata de succes a acestei proceduri, adica in ce masura realmente va fi incetinita evolutia bolii parodontale avand in vedere si urmatoarele aspecte personale: fumez circa un pachet de tigari pe zi si nu intentionez sa renunt la acest obicei (va rog sa evitati sa ma blamati sau sa incercati sa ma convingeti sa renunt la tigari), am doua masele lipsa si un incisiv central superior cu coronita pe pivot de 18 ani (apreciez ca lucrarea nu s-a facut prea bine la acea vreme si dintii nu se suprapun cum trebuie)? Vreau sa stiu daca in acest context personal are rost sa fac operatia in discutie sau eficienta ei este foarte mica?

In al doilea rand, vreau sa stiu daca aceasta procedura imi va modifica in vreun fel permanent aspectul gingiilor si a dintilor in sens negativ si daca dupa aceasta procedura exista posibilitatea sa fie necesare aditii de os, de gingie etc.?

In al treilea rand, ma intereseaza daca dupa procedura temporar gingiile si dintii vor arata ciudat si pentru ce perioada si daca voi avea dureri si de ce intensitate. Va intreb deoarece eu lucrez cu publicul si trebuie sa stiu daca este necesar sa-mi iau concediu dupa interventie.

Va multumesc tuturor pentru ajutor
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
08-06-2019, 07:09 PM
Mesaj: #2
RE: Eficienta chiuretaj subgingival
Pungile parodontale vor produce treptat treptat o liza a tesutului osos mandibular si maxilar. Treptat, treptat, dintii se vor mobiliza si vor incepe sa cada. Cere si o a doua opinie, dar daca diagnosticul se confirma, nu ai alta optiune, decat proteza, ceva mai tarziu.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)