Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dureri in zona soldului
08-07-2020, 08:26 AM
Mesaj: #1
Dureri in zona soldului
O scurtă istorisire înainte de toate: În urmă cu câteva săptămâni am călcat strâmb în timp ce pasam mingea şi a doua zi am început să simt nişte dureri sporadice în zona şoldului stâng, a muşchilor fesieri, în zona articulaţiei coxofemurale, sub formă de săgetături, înţepături, ajungând până la înjunghieri, chiar şi o întărire completă a unui muşchi fesier care la un moment dat mi-a blocat complet mobilitatea.
Am presupus iniţial că e vorba de o întindere musculară, sau un nerv prins, deoarece o perioadă de timp muşchii nu mă dureau deloc, simţeam doar săgetături în momentul în care mă întorceam brusc, sau la coborârea scărilor, sau la aplecări şi reveniri.
La sfatul medicului de familie, am urmat un tratament de 10 zile cu Movalis şi Midocalm de 150, având în vedere că aşa ceva nu mi s-a mai întâmplat niciodată. Am mai avut întinderi musculare, dar cu un pic de odihnă şi exerciţiu treceau în câteva zile. Pe parcursul tratamentului am simţit îmbunătăţiri, dar la câteva zile după finalizare durerile au reapărut. Am încercat două săptămâni de odihnă complete, fără nicio activitate fizică intensă, fără plimbări lungi, pentru a permite muşchilor şi nervilor să-şi revină. În acest timp singurul tratament a fost masajul uşor în zona şoldului şi folosirea unui gel antireumatic, de două ori pe zi. Mari schimbări n-au fost nici în perioada aceasta. Am decis să urmez un nou tratament de 10 zile, cu Milgama de data aceasta. După câteva zile am început să mă simt mai bine, dar din nou ca în cazul primului tratament, durerile au revenit după finalizarea tratamentului. În timp ce scriu acest articol, pe partea nervoasă nu simt nimic, dar pe partea musculară simt o durere medie persistentă fixată într-un punct, chiar lângă articulaţia coxofemurală.

Întrebarea mea ar fi, care e următorul pas spre vindecare? Sau următorii paşi? Incidentul s-a petrecut în Mai, suntem în Iulie şi încă nu dă semne c-ar vrea să-şi revină complet.

Câteva detalii suplimentare: am 28 de ani, 1.80 înălţime, 93kg, lucrez de acasă.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
08-07-2020, 02:49 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 08-07-2020 02:53 PM de SoulHealer.)
Mesaj: #2
RE: Dureri in zona soldului
Era nevoie de investigatii imagistice, pentru a vedea clar in ce consta problema pentru ca altfel tratamentul nu este tintit ci doar simptomatic. E nevoie de un RMN a articulatiei coxo-femurale pentru a vedea cum se prezinta zona. E posibil sa fi fost vorba de o afectare a unui disc intervetebral. Greu de spus fara investigatii imagistice. Poate n-ar strica sa mai slabesti putin. Ai un IMC de 28 in timp ce limita este 25. Greutatea ta ideala raportata la inaltime ar trebui sa fie de max. 81 Kg. happy
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)