Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Durere cervicală
16-09-2018, 06:01 PM
Mesaj: #1
Durere cervicală
Bună ziua,

Mă confrunt cu o "problemă" de aproximativ 2 săptămâni, și nu știu care ar putea fi cauza.
Totul a început când într-o dimineață m-am trezit cu o ușoară durere de spate (zona dintre umeri). Nu i-am dat prea multă importanță, am zis că o fi de la curent sau ceva de genul. Însă, pe parcursul zilei, durerea s-a mutat în zona gâtului, dar nu era vreo durere intensă, așa că nici acesteia nu i-am acordat atenție.
Dar, din acel moment, durerea a continuat zilnic, și este localizată în principal în partea stângă a cefei.
Cum se manifestă: dimineața când mă trezesc, parcă aș avea gâtul amorțit (ca atunci când stai într-o poziție mai ciudată, și trebuie să-ți miști capul de 2-3 ori ca să-ți pui mușchii în mișcare). Mă "dezmorțesc" în câteva minute și e totul ok. Nu mai am nicio problemă până în momentul în care ajung la serviciu și mă proptesc în fața calculatorului. Menționez că îmi petrec aproape 9h pe scaun, în fața calculatorului (doar cu pauza de masă luată).
Eh, și după câteva h de muncă, începe chinul. Simt o tensiune îngrozitoare îndeosebi în partea stângă a gâtului, dă spre senzație de durere, însă nu e chiar durere. Este mai mult ca o încordare, nu știu cum să explic. Ideea e că îmi este foarte greu să-mi țin capul drept, aș sta cu el numai aplecat în față. Iar dacă încerc să-mi las capul pe spate, mă ține foarte tare. În fine, reușesc cu chiu, cu vai, să rezist până la sfârșitul programului, când în sfârșit mă pot ridica de pe scaun și senzația aceea îngrozitoare se estompează.
M-am gândit că poate fi de la poziție incorectă pe scaun, sau de la mișcările repetitive ale capului. Am schimbat job-ul cu 3 săptămâni în urmă, și deși job-ul anterior presupunea tot timp îndelungat în fața calculatorului, n-am mai avut această problemă. Singura diferență la actualul job este că trebuie să stau aproape în permanență cu ochii pe niște documente, și deci fac mișcări continue de aplecat capul -> monitor.

Va rog, dacă se poate, să mă ajutați cu niște păreri și sfaturi. Și dacă este cazul de medic, unde ar trebui să merg?
Mulțumesc, și îmi cer scuze pentru prezentarea amplă.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
16-09-2018, 08:25 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 16-09-2018 08:27 PM de SoulHealer.)
Mesaj: #2
RE: Durere cervicală
Ar trebui sa mergi la un neurolog pentru control si eventual niste investigatii imagistice ale zonei cervicale. Probabil ca e o cervicalgie sau un torticolis. Daca nu ai probleme in sfera oftalmo, atunci va trebui sa iti corectezi postura, sa gasesti o metoda pentru a evita eforturi de concentrare in doua planuri diferite, sa faci pauza de cel putin 10 minute pe ora pentru detensionarea muschilor gatului. In orice caz, evita sa exerciti vreo presiune in zona cervicala prin masare, pentru ca situatia se poate inrautati.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)