Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Durere atipica masea fara nerv
04-12-2017, 11:31 AM
Mesaj: #1
Durere atipica masea fara nerv
Buna ziua!

Am avut o carie interdentara, intre un premolar si un molar. Conform doctor, in premolar era prea avansata caria, asa ca a intrat si pe canal si i-a scos nervul, iar peste inca o saptamana l-a plombat.

Acest episod se intampla in urma cu o luna si jumatate. Desi initial am fost foarte fericit si mandru ca nu am dureri, am descoperit destul de repede ca de fapt...am dureri. Dar mai neobisnuite.

Mai exact, daca bat cu unghia in peretele lateral al premolarului fara nerv, simt durerea in intregul sau volum.
Se manifesta mai ales seara, cand sunt mai linistit, niciodata in timpul zilei. Seara, dupa ce ma spal pe dinti, parca incep sa simt prezenta acelui dinte, diferit fata de ceilalti, si sunt tentat sa bat usor in el cu unghia, si atunci se manifesta durerea. Nu a existat vreo ameliorare a intensitatii in ultima luna. In fiecare seara e la fel.

Din fericire, se rezuma doar la atat. NU exista durere la cald, la rece, la dulce, la mestecat pe ea sau cand "calc" pe masea, indiferent cat de tare. Din ce am inteles, asta e semn bun, daca nu doare la stimulii enumarati, inseamna probabil ca a fost eliminat tot nervul.

Am facut si o radiografie la 2 saptamani dupa interventie (vedeti atasat pozele), doctorul mi-a spus ca "arata bine", mentionand si inainte, si dupa, ca nimeni nu poate fi vreodata 100% sigur ca tot nervul a fost scos; si ca durerea mea ar fi normala, datorata traumei prin care a trecut dintele, si ca va trece...in cele din urma.

Nu sunt convins. Am un prieten cu o carie interdentara aproape identica, i s-a scos nervul in urma cu 2 saptamani si nu are absolut nici un fel de dureri. La alt dentist, desigur.

Nici alte forumuri nu m-au lamurit...intr-un singur loc am citit ca poate persista durerea luni intregi, chiar ani, chiar daca a fost scos tot nervul. Eu doream sa-i fac pun o coroana, pentru a nu-l sparge cumva si a-l pierde de tot, dar avand in vedere durerile nu vreau sa ma grabesc sa arunc banii pe coroana.

In concluzie...de ce doare? e normal sau exista posibilitatea sa nu fi scos tot nervul? Sau poate nu au umplut bine cu materiale si ma doare...ecoul? De ce il simt seara mai degraba? Stiu ca infectiile/traumele se simt mai puternic seara, dar nu exista nici un alt semn ingrijorator. Gingia nu e umflata, nu pulseaza nimic...
Cum isi poate da seama alt dentist ce e in neregula daca radiografia nu e 100% relevanta?

Multumesc anticipat!            
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
04-12-2017, 04:37 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 04-12-2017 10:45 PM de SoulHealer.)
Mesaj: #2
RE: Durere atipica masea fara nerv
Mie mi se pare ca a ramas un rest de nerv radicular. In cea de-a 3-a fotografie e o diferenta de nuanta intre obturatia de canal si zona apicala a premolarului. Mergi si la alt stomatolog pentru o a doua parere. Oricum, nu prea mai vad ce ai putea face in afara unui tratament desensibilizant.

P.S. Oricum daca ai fi facut o radiografie inainte de obturare, ar fi vazut ca e vorba de un canal curb si deci scoaterea integrala a nervului este mai dificila.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
04-12-2017, 05:12 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 04-12-2017 10:46 PM de SoulHealer.)
Mesaj: #3
RE: Durere atipica masea fara nerv
Am facut radiografie si inainte de interventie, chiar la cererea doctorului, si a luat decizie de obturare dupa ce a analizat-o...
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)