Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diverticuli duodenali si colonici
28-12-2010, 09:51 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 28-12-2010 09:53 PM de uliana.)
Mesaj: #1
Diverticuli duodenali si colonici
Georgiana, daca despre diverticulul descoperit intimplator ti s-a zis ca este o anomalie din nastere, ar cam insemna ca ai un diverticul Meckel, cu alte cuvinte un rest embrionar asemanator cu un deget de manusa, iesit din peretele intestinal, la jonctiunea dintre intestinul subtire si colon.
De altminteri si diverticulul dobindit in timpul vietii,oriunde s-ar situa pe duoden, are forma unui deget de manusa sau buzunaras,ce ia nastere prin hernierea peretelui duodenal. In general, e asimptomatic, dar poate deveni activ prin inflamare (diverticulita), cel mai adesea din pricina felului in care ne alimentam, si atunci da simptomele de care pomeneam amindoua. Sint putin derutata de faptul ca pomenesti si o afectare pancreatica, ceea ce mie imi sugereaza mai degraba un diverticul pe portiune D3 a duodenului. Ma rog, oriunde s-ar situa cel mai important e sa te feresti de condimente iuti,prajeli, grasimi, bauturi acidulate, carne de vinat, piine proaspata sau mult aluat dospit, precum si de constipatie.
Daca se declanseaza totusi durerea, senzatii de greata, gust acru in gura mai ales dimineata, la sculare, luam in primul rind masuri dietetice, iar daca se dovedesc insuficiente ori mergem la medic, ori recurgem la medicatia stiuta daca avem deja diagnosticul stabilit si recunoastem simptomele ca pe unele pe care deja le-am incercat. Scriu cu multa precautie, intrucit nu sint adepta nici a automedicatiei, si nici a retetelor pe forum, mai ales cind vin de la un nespecialist.
Georgi, mai avem un rind de sarbatori, vezi ce bagi in burtica, iar despre cura de slabire iti zic si tie ce-i scriam lui Adrian : vorbim dupa Boboteaza.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)