|
Dependenta de Bixtonim???
|
|
18-09-2009, 03:24 PM
|
|||
|
|||
|
Dependenta de Bixtonim???
As vrea si eu un sfat. Datorita unei alergii sezoniere in combinatie cu o deviatie de sept sunt obligat sa folosesc Bixtonim destul de des pentru a avea nasul desfundat.
Am auzit unele persoane zicandu-mi ca Bixtonimul creeaza dependenta. Interesandu-ma la cativa medici pe care-i cunosc, am aflat 2 versiuni ... una ca ar provoca dependenta ... si alta ca Bixtonim-ul nu ar provoca asa ceva, fiind vorba de un alt medicament similar. Acum nici nu stiu pe cine sa cred. Cautand pe net am aflat ca parerile sunt impartite. Voi ce stiti de acest lucru? |
|||
|
18-09-2009, 03:39 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Dependenta de Bixtonim???
Dependenta nu da. Eu sufar de cand sunt mic de o rinita alergica. In perioada scolii generale si a liceului era extrem de agresiva, ca sa zic asa, abia puteam sa respir. Si foloseam Bixtonim in cantitati industriale. Nu am devenit dependent, dar m-am ales cu niste arsuri ale mucoasei nazale. Deci folosirea lui excesiva clar nu e recomandata.
Dar de ce nu folosesti si alte tipuri de produse antialergice? Sunt atatea tipuri de spray-uri si de picaturi nazale ... Eu iti recomand ca in perioadele alergene sa folosesti cate un Claritin pe zi si un spray nazal numit Oropivalone, 2-3 pufuri de 3 ori pe zi. O sa vezi ca o sa te simti mai bine (cel putin la mine a avut efect). PORTAL MEDICAL: http://www.medical-bucuresti.ro |
|||
|
18-09-2009, 07:23 PM
|
|||
|
|||
|
Ideea de dependenta fata de Bixtonim nu se refera la o dependenta de tipul drogurilor, adica daca nu il mai iei te simti rau. E vorba de obisnuirea mucoasei cu substanta respectiva si reducerea eficientei medicamentului din acest motiv.
PORTAL MEDICAL: http://www.medical-bucuresti.ro |
|||
|
15-04-2010, 07:22 PM
|
|||
|
|||
(18-09-2009 07:23 PM)armmdt Scris: Ideea de dependenta fata de Bixtonim nu se refera la o dependenta de tipul drogurilor, adica daca nu il mai iei te simti rau. E vorba de obisnuirea mucoasei cu substanta respectiva si reducerea eficientei medicamentului din acest motiv. Nu ma simt rau, dar nu mai respir cum trebuie ... sau cel putin asa mi se pare. Si stiu persoane ce stau cu Bixtonimul la indemana cam tot timpul
|
|||
|
07-01-2012, 12:59 PM
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 07-01-2012 01:13 PM de UCR.)
|
|||
|
|||
|
buna dimineata am si eu o intrebare. am folosit bixtonim timp de cam 10 zile si l-am terminat(l-am luat din romania , acum sunt in vacanta) dupa am fost la o farmacie si am luat un spray nazal asemanator, cu clorhidrat de xylometazolina pe care l-am folosit cam 2 zile iar azidim m-am trezit si cand am suflat nasul am observat ca aveam sange coagulat in batista. este posibil sa fie din cauza bixtonimului?
|
|||
|
07-01-2012, 01:54 PM
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 07-01-2012 01:55 PM de uliana.)
|
|||
|
|||
|
UCR, nu cred ca bixtonimul ti-a provocat neaparat singerarea, desi ai cam abuzat de el. Recomandarea de a-l folosi suna pentru 5 zile, ori tu ai mai folosit inca 7, spray-ul cu pricina fiind tot bixtonim.
Se mai intimpla usoare singerari in cazuri de raceala, cind mucoasa nazala este foarte congestionata. Locul fiind puternic vascularizat, la o suflare mai in forta capilarele pot ceda. Acum - si in general, pe viitor - renunta la instilante tip bixtonim si rinofug; poti folosi cu bune rezultate banalul ser fiziologic sau solutiile uleioase, tip Pinosol. Sanatate si numai bine ! |
|||
|
07-01-2012, 08:15 PM
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 07-01-2012 08:42 PM de uliana.)
|
|||
|
|||
|
multumesc pt raspuns intre timp am reusit sa vorbesc cu mama si mi-a spus acelasi lucru.In prima faza m-am speriat putin pt ca am mai avut si alte probleme de sanatate pe care nu le-am putut explica
|
|||
|
08-01-2012, 01:26 AM
|
|||
|
|||
|
Eu una m-am nascut cu nasul infundat, nu am nici un dubiu in acest sens. Am folosit ani la rand Bixtonim, Rinofug, Otrivin si alte picaturi cu efect similar. De vreo 3 ani am spus stop picaturilor tot de teama dependentei; de atunci e un chin sa respir (nu tot timpul, e drept). Mai nou am fost diagnosticata cu sinuzita, sper ca tratand-o pe ea sa scap si de infundarea nasului.
|
|||
|
08-01-2012, 01:34 AM
|
|||
|
|||
|
Mirela, pentru desfundat nasul (si nu numai) da o cautare si citeste despre terapia sau metoda de respiratie Buteyko. Vei gasi multe, multe lucruri interesante in engleza si franceza, mai nimic in romaneste. Eu am inceput-o din pricina nemernicului meu BPOC. Bafta !
|
|||
|
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)