DE "INIMA ALBASTRA"
|
10-03-2013, 10:59 AM
|
|||
|
|||
RE: DE "INIMA ALBASTRA"
Piatra de încercare a caracterului omenesc este timpul. (Menander) |
|||
16-03-2013, 05:44 PM
|
|||
|
|||
|
|||
17-03-2013, 11:10 AM
|
|||
|
|||
Dragoste de mamă
Bucură-te că mă ai, Că-ţi sunt încă mamă! Bucură-te de încrederea şi sfatul pe care ţi-l pot da Şi nu uita: o mamă ştie întotdeauna să asculte, Să dojenească şi să ierte. Ochii mamei privesc numai cu dragoste. Copilul meu, ascultă poveşti adevărate: …cum iţi înveleam cu grijă, în timpul somnului, Trupul mic, descoperit, Cum vegheam, uneori, nopţi întregi asupră-ţi, Cum trezeam îngerii din somn Şi-i rugam să-ntindă aripile lor ocrotitoare… Copilul meu, bucură-te că mă ai, Că-ţi sunt încă mamă! Şi lasă-mă să-ţi mângâi obrajii, să-ţi sărut fruntea, Să te binecuvântez. Vavila Popovici Piatra de încercare a caracterului omenesc este timpul. (Menander) |
|||
23-10-2013, 10:28 PM
|
|||
|
|||
Un altfel de rămas bun....
|
|||
|
15-08-2019, 06:18 PM
|
|||
|
|||
O, Măicuţă Sfântă
te rugăm fierbinte, să ne-asculţi de-a pururi marea rugăminte: Ref. Nu lăsa, Măicuţă, să pierim pe cale, căci noi suntem fiii lacrimilor tale. Când plângeai sub cruce Maică-ndurerată, te-am primit de Mamă, noi şi lumea toată. Călători pe-o mare, veşnic tulburată, noi ne-am pus în tine şi nădejdea toată. Tu eşti steaua mării şi ajuţi s-o treacă; dintre câţi te roagă, nimeni nu se-neacă. Fă să-ţi batem zilnic la miloasa-ţi poartă, câtă vreme-n lume, valuri ne mai poartă. Iar când nori şi ceaţă înnegri-vor zarea, vino tu, Măicuţă, să ne-arăţi cărarea. Să conduci luntriţa printre stânci şi valuri, să ne scoţi la portul veşnicilor maluri. O, Măicuţă Sfântă, cea mai scumpă floare, fă din şir de lacrimi dalbe lăcrimioare. Scapă-ne de patimi şi de pofte rele, şi ne schimbă-n mândre mărgăritărele. Să ne duci cu tine unde calea-ţi duce, să ne dai în ceruri Fiului tău dulce. Şi să-i spui, Măicuţă, c-aste floricele, le-au făcut să crească chinurile grele. Şi cu ale tale lacrimi de sub cruce; tu le eşti Măicuţă, Maica cea mai dulce. Inima-i Preasfântă mângâios ne-o strânge; va uita de patimi, mai mult nu va plânge. Noi, cuprinşi de-o pace fără de hotară, lăuda-te-om veşnic Pururea Fecioară. |
|||
15-08-2019, 09:30 PM
|
|||
|
|||
Este superba aceasta priceasna, o ascult mereu cu drag.
|
|||
23-03-2020, 09:12 PM
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 23-03-2020 09:13 PM de SoulHealer.)
|
|||
|
|||
Trecem cu totii printr-o incercare grea. Lumea s-a oprit in loc practic si probabil ca nu va mai fi niciodata cum a fost. Viata noastra este acum afectata de teama, de frica de moarte de griji pentru cei dragi si ziua de maine. Lumea a uitat ca prin farmec de problemele medicale sau se gandeste cu groaza la ce s-ar putea intampla daca ele ar reveni. Sa fim alaturi unii de altii si in aceste momente grele. Sa ne impartasim angoasele, gandurile, sa incercam sa ne calmam anxietatea. O sa trecem si prin asta si poate vom deveni mai intelepti si vom privi viata ca pe-un dar, nu ca pe-o povara.
Sanatate si putere sufleteasca de depasi aceasta cumpana! |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)