Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 3 voturi - 4.67 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DE "INIMA ALBASTRA"
25-10-2010, 05:39 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 20-05-2012 10:14 AM de Alma.)
Mesaj: #1
DE "INIMA ALBASTRA"
“In ziua in care m am iubit cu adevarat "- poem scris de Charlie Chaplin

”În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înteles că în toate
împrejurările, mă aflam la locul potrivit, în momentul potrivit. Si
atunci, am putut să mă linistesc.

Astăzi, stiu că aceasta se numeste …Stimă de sine.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am realizat că nelinistea si
suferinta mea emotională, nu erau nimic altceva decât semnalul că merg
împotriva convingerilor mele.

Astăzi, stiu că aceasta se numeste …Autenticitate.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să doresc o viată
diferită si am început să înteleg că tot ceea ce mi se întâmplă,
contribuie la dezvoltarea mea personală.

Astăzi, stiu că aceasta se numeste … Maturitate.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să realizez că
este o greseală să fortez o situatie sau o persoană, cu singurul scop
de a obtine ceea ce doresc, stiind foarte bine că nici acea persoană,
nici eu însumi nu suntem pregătiti si că nu este momentul …

Astăzi, stiu că aceasta se numeste … Respect.


În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să mă eliberez de
tot ceea ce nu era benefic … Persoane, situatii, tot ceea ce îmi
consumă energia. La început, ratiunea mea numea asta egoism.

Astăzi, stiu că aceasta se numeste … Amor propriu.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să-mi mai fie
teamă de timpul liber si am renuntat să mai fac planuri mari, am
abandonat Mega-proiectele de viitor. Astăzi fac ceea ce este corect,
ceea ce îmi place, când îmi place si în ritmul meu.

Astăzi, stiu că aceasta se numește … Simplitate.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să mai caut să am
întotdeauna dreptate şi mi-am dat seama de cât de multe ori m-am
înselat.

Astăzi, am descoperit … Modestia.În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să retrăiesc
trecutul şi să mă preocup de viitor. Astăzi, trăiesc prezentul, acolo
unde se petrece întreaga viată. Astăzi trăiesc clipa fiecărei zile.

Si aceasta se numeste …Plenitudine.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înteles că ratiunea mă
poate înşela şi dezamăgi. Dar dacă o pun în slujba inimii mele, ea
devine un aliat foarte prețios.

Si toate acestea înseamnă … Să ştii să trăiesti cu adevărat.”

Piatra de încercare a caracterului omenesc este timpul. (Menander)
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
27-10-2010, 05:27 PM
Mesaj: #2
RE: DE "INIMA ALBASTRA"
Vreau sa specific si sa fie foarte clar ca, eu personal, nu sunt de acord cu ceea ce apare in articol, legat de comportamentul medicilor, asistentelor (desigur ca exista exceptii-NEGATIVE!).
In acest sens, propun, avand in vedere ca majoritatea de pe forum suntem cu probleme de sanatate si am fost nevoiti sa ajungem in spital, cel putin o data, sa impartasim din experienta proprie (cum s-au comportat medicii, asistentele, conditii de cazare, etc., etc..).
Binenteles, consider ca nu este cazul sa dam nume (mai ales cand e vorba de a critica ), dar cred ca ar fi interesant sa stim localitatea unde se afla spitalul.Ghid de sfaturi practice despre cum să ieşi viu dintr-un spital din RomaniaAcest articol a aparut si in Academia Caţavencu din 17 Mar 2010.
A dat boala în tine şi te-a mîncat undeva să te duci la spital în loc să iei un pumn de antibiotice ori să-ţi storci singur coşul de pe fund? Ei bine, moşule, s-ar putea s-o mierleşti. Ca să scapi viu dintr-un spital românesc, care, culmea, se poate chema, cinic, Filantropia, şi nu, onest, IML, îţi trebuie nu doar noroc de jucător rusnac de ruletă, ci şi un pic de şcoală a vieţii. Aşa că ia aici şi citeşte, cît încă mai vezi cu ochiul liber, cîteva sfaturi practice culese de pe patul de suferinţă!

Şpaga

Tehnica înfiptului la buzunarul de la halat e primul lucru care îţi asigură supravieţuirea.
E o mişcare pe care trebuie s-o exersezi dinainte, dacă vrei să-ţi iasă din prima şi să nu bagi banii pe lîngă. „Palmat“ se cheamă tehnica şi e împrumutată din practicile hoţilor de portofele, care lucrează fin, fără să atingă haina în buzunarul căreia îşi strecoară mîna. Diferenţa e că ei scot, pe cînd tu bagi. Decisivă e aici mişcarea de învăluire, felul discret în care te apropii de obiectiv, îl ţinteşti cu coada ochiului, palmezi suma cu degetul mare şi profiţi de cele cîteva secunde în care victima îţi indică buzunarul corect printr-o uşoară mlădiere a coapsei. Introduci, apoi retragi mîna discret. Atenţie: nu te uita niciodată fix la buzunar. E semn de proastă creştere şi poate genera suspiciuni.Cearşafurile

Singura chestie care lipseşte de pe un cearşaf de spital românesc e „Ghiţă was here“ scris cu carioca. În rest, găseşti de toate: sînge închegat (care nici măcar nu e al tău), pete zgrunţuroase de apret turnat cu căldarea în cazanul în care s-au fiert albiturile şi care te zgîrie la cur, pete de ketchup nu, că nu se dă ketchup în spital, muci şi – de ce nu? – ulei de motor de la un fost mecanic auto decedat, internat înaintea ta. A doua chestie nasoală e că cearşaful de spital e conceput, de regulă, pentru bolnavi pigmei, aşa că, oricît te-ai strădui, n-o să reuşeşti în veci să ai cearşaf şi sub cap, şi sub fund, şi sub picioare. Alege să ai sub picioare, nu de alta, dar dacă stai fără ciorapi rişti să te pricopseşti cu o micoză pe viaţă de la saltea.

WC-urile şi, mai ales, duşul

Ideal ar fi să-ţi propui ca pe perioada internării să nu mergi la budă şi să nu te speli. Au fost cazuri de pacienţi cărora le-a ieşit. Dar ei au fost excepţii. Prin urmare, e absolut necesar să dispui de folii de unică folosinţă, pentru colac (mă rog, dacă există colac). Cu cît aveţi mai multe, cu atît mai bine, căci puteţi face oricînd afaceri cu ele printre colegii de salon. Se vor vinde ca pîinea caldă. Cu duşul e mai greu, fiindcă sînt ori încuiate, ori stricate, ori tre’ să-l ştii pe directorul spitalului sau pe ministrul Sănătăţii ca să ai acces la ele. Recomandarea noastră: faceţi duş cu şerveţelele umede.Asistentele & Reanimarea

Două lucruri sînt aici esenţiale. În primul rînd, înainte de a te interna, încearcă să ai cît mai multe bancnote de 5 şi 10 lei. Asistentele sînt nişte tonomate care nu dau rest. Acum să nu te aştepţi să şi facă ceva pentru banii ăştia sau măcar să zîmbească. Nţţ, no way. Ei reprezintă un fel de taxă de protecţie; dai banu’ ca să nu te omoare cînd îţi fac o injecţie, ca să-ţi nimerească vena din prima cînd îţi iau sînge, ca să nu te sugrume cu garoul. În cazul în care ajungeţi la reanimare şi tre’ să vă umezească cineva buzele cu apă: asiguraţi-vă că asistenta căreia îi daţi taxa (aproximativ 100 ron) nu iese din tură fix cînd ieşiţi voi din operaţie. Nu pentru că arunci cu banii degeaba pe asta, care se cară, ci că aia care vine după ea, nefiind plătită, s-ar putea să te omoare prin însetare.Haleala

Ideal e să primeşti de-acasă. Totuşi, dacă mănînci la oficial, cel mai indicat e să o miroşi înainte şi, eventual, să aştepţi s-o guste un coleg de salon aflat în fază terminală, deşi umblă vorba printre bolnavii cu experienţă că la „Fundeni“, „Bagdasar“ sau Universitar nu e chiar atît de naşpa. În anumite cazuri însă, aceste zvonuri au fost infirmate. Oricum, nu te duci la spital că să mănînci, nu? Dacă voiai asta alegeai un restaurant.

Marean Menghelie

Piatra de încercare a caracterului omenesc este timpul. (Menander)
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
 Mulţumiri acordate de: andremi
31-10-2010, 02:38 PM
Mesaj: #3
RE: DE "INIMA ALBASTRA"
Acest articol, cred ca va dati seama ca nu-mi apartine, dar cred ca merita citit, poate ne ajuta cu ceva, pe unii dintre noi, sau ne face sa ne punem unele intrebari.
O Duminica frumoasa tuturor si multa sanatate!


MISTERELE SUBCONSTIENTULUI

Ceea ce exista deja în tine se afla pretutindeni, ceea ce nu exista în tine nu se afla nicaieri. Toate comorile Universului sunt înlauntrul tau! Cauta cu fervoare în tine însuti puterea sau raspunsul la care aspiri, pe care inima ta le doreste si, direct proportional cu credinta ta, vei primi ceea ce vrei!

Orice gând este o cauza care, mai devreme sau mai târziu, va produce efecte (sau fructe) bune ori rele, dupa cum a fost continutul sau. Orice traire proprie sau stare interioara pe care o remarcam în mod pasiv sunt efectul sau, cu alte cuvinte, roadele prezente ale anumitor gânduri din trecutul nostru îndepartat sau apropiat. Toate aceste fructe, dulci sau amare, pe care le meritam de drept si cu care conjunctura inevitabila a momentului ne obliga sa ne hranim pentru a resimti astfel consecintele actiunilor noastre, constituie ceea ce se numeste karma.

Viata este o modalitate de cunoastere. Esti asemanator unui capitan aflat pe mare care îsi conduce vasul. Trebuie sa dai ordine (gânduri, imagini, trairi orientate dinamic, aspiratii clare si ferme mentalului subconstient care controleaza, intermediaza si conduce majoritatea experientelor vietii tale).

Atât actiunile pe care le-am comis, cât si gândurile pe care le-am avut în trecut ne urmeaza ca o umbra producând rezultate bune sau rele, în functie de natura lor. Nici în aer, nici în adâncul oceanului, nici în cea mai ascunsa pestera sau pe vârful muntelui, în oricare parte a acestei vaste lumi, nu exista loc în care omul sa poata scapa de consecintele actiunilor si gândurilor sale în prezent sau în viitor consecintele lor nu vor înceta sa se deruleze si astfel, faptuitorul va avea, la rândul sau, partea care i se cuvine din fericirea sau suferinta pe care a produs-o. Întelegând aceasta, trebuie sa cautam sa nu facem rau nimanui, nici macar în gând!


Nu întrebuinta niciodata formulari interioare de forma: “nu am mijloace” sau “îmi este imposibil” sau “niciodata n-am pot” în care sa crezi, complacându-te sa-ti accentuezi aparenta fatalitate prin aceste afirmatii paralizante. Subconstientul te va asculta si va crea prompt premizele pe care doar tu le-ai gândit, aducându-le din domeniul posibilitatii la o realizare efectiva. Astfel, la propria ta comanda chiar subcontientul va face ca într-adevar sa-ti lipseasca posibilitatile sau mijloacele de a realiza sau obtine ceea ce urmaresti.

Multor oameni le este mai usor doar sa-si regrete greselile complacîndu-se în suferinta, convinsi fiind ca acesta le este destinul, decât sa-si dea osteneala sa evite eroarea ce le permite sa modifice radical destinul, devenind asfel, totodata, buni la ceva.


Cu ochiul mintii atintit ferm asupra ideii de bine, forteaza-te sa o imiti si sa o asimilezi. Succesul spiritual, care îti va încorona orice virtute, este întocmai ca o opera de arta, iar întelepciunea se aseamana unui sculptor genial. Materia, care va fi în mod sublim fasonata, este sufletul uman sau, cu alte cuvinte, subconstientul, iar modelul pe care îl imita este Absolutul. Fara elevarea sufletului nu putem realiza nimic bun!

Legea fundamentala a vietii care îti permite înflorirea este legea increderii depline in sine; încrederea numai într-un ajutor exterior atrage, mai devreme sau mai târziu, suferinta. Singura, încrederea ferma în sine genereaza forta si bucurie. În plus, aceasta încredere îti asigura, totodata, sprijinul exterior de care ai nevoie. Încrederea în propriile forte, care exista în stare latenta în microcosmosul tau launtric, este o stare mentala de putere irezistibila, întretinuta cu perseverenta de constiinta ta care percepe într-o oarecare masura legatura cu energiile atotputernice ale Sinelui tau Suprem. Caci tot ceea ce gândesti intens si crezi ferm ca ti se va întâmpla se va realiza numai datorita încrederii tale. Nefericirea în care crezi, complacându-te sa o consideri fatala, va atrage noi nefericiri. Nesansa în care crezi va atrage alte nesanse. De ceea de ce îti este frica nu vei scapa, ci vei atrage, mai devreme sau mai târziu, tocmai ceea ce crezi ca ti se va întâmpla în rau, iar aceasta tragica desfasurare va fi realizata de subconstientul tau care va executa în mod criptic ceea ce gândesti mereu si crezi ferm.

Fii propria ta flacara si propriul tau refugiu. Ia Adevarul drept flacara, ia Adevarul drept refugiu. Nu cauta un refugiu nicaieri în alta parte decât în tine însuti si ajutorul de afara îti va veni însutit.

Gândeste-te întotdeauna numai la bine si binele te va urma, ca o umbra, pretutindeni. A te lasa cuprins de frica sau a gandi raul înseamna a-l atrage prin rezonanta, datorita punerii la unison cu acesta. Esti reflexia fidela a propriilor tale gânduri si convingeri. Esti ceea ce gândesti, aspiri si crezi cu fermitate!

Cunoaste-te cât mai profund pe tine însuti si abia dupa aceea vei reusi sa-i cunosti atât pe ceilalti, cât si universul în care existi. Marea majoritate a oamenilor judeca lucrurile, fenomenele, pe ceilalti si chiar pe ei însisi dupa propriul lor nivel superficial de gândire si simtire; din aceasta cauza cel mai adesea ei îsi imagineaza totul, mai mult sau mai putin eronat, decât înteleg.

Subconstientul tau este un servitor credincios care îti este subordonat si nu discuta cu tine în contradictoriu. El accepta, în mod neconditionat, tot ceea ce mentalul tau constient gândeste si crede cu convingere sau imagineaza.Prin rezonanta, întotdeauna, sufletul tinde sa se ridice la înaltimea a ceea ce admira.

Mentalul tau constient este, cu alte cuvinte, paznicul caii de acces spre subconstient. În mod normal, prima lui functie ar trebui sa fie aceea de a ocroti subconstientul, astfel încât în el sa nu ajunga sa se imprime idei false, convingeri perverse sau gânduri negative. Întelegând aceasta, gândeste-te mai mult la tot ceea ce este perfect si urmareste ca inteligenta sa-ti dezvaluie, în mod constant, Puritatea. Sentimentul de admiratie resimtit cât mai des te eleveaza si te umple de sublim.

Sugestiile, parerile, convingerile sau remarcile altora n-au nici un fel de putere asupra ta, în sensul de a te putea influenta, atâta timp cât nu esti la unison, pentru a rezona cu energiile pe care le evoca sau le manifesta. Singura putere stapâna este gândul tau, care poate accepta, simpatizând, sau respinge prompt aceste sugestii. Poti alege sa nu sa iei în consideratie ceea ce nu vrei, refuzând sa crezi ceea ce nu doresti sau consideri fals, continuând sa-ti afirmi mai departe binele si armonia.

Supravegheaza întotdeauna atent ceea ce gândesti, ceea ce simti si ceea ce faci în virtutea legii actiunii si reactiunii (karmei), mai curând sau mai târziu, vei raspunde pentru tot ceea ce faci, atât cu tine însuti cât si pentru modul în care te comporti cu tot ceea ce te înconjoara.

Gândeste în mod inteligent si actioneaza cât mai bine cu putinta, aceasta va fi cea mai mare eliberare de durere si o alinare generatoare de încântare în viata. Sa nu vrei sa apreciezi la justa valoare conjuncturile, ratând sansa de a realiza ceva extraordinar, aceasta tragica situatie sa ramâna mereu cât mai departe de tine. Sufletul care nu are un tel bine conturat se pierde, risipindu-se în mod inutil. Încearca totusi sa te depasesti, este desigur rau sa esuezi, dar este si mai rau sa nu fi încercat niciodata sa reusesti. Pe cei îndrazneti conjuncturile favorabile îi ajuta sa atinga telul propus.

Cauta cât mai des sa gândesti de la înaltimea punctului de vedere al adevarurilor eterne, universal valabile, în lumina legilor fundamentale ale vietii, si nu situându-te la nivelul gregar, îmbâcsit de prejudecati, superstitii, frica si ignoranta.

Daca vei reusi sa fii pe deplin stapânul propriului tau mental subconstient, vei deveni stapânul propriului tau destin. Daca îti controlezi subconstientul, devii spontan un model pentru ceilalti si îi poti ajuta infinit. Aminteste-ti ca în orice moment ai posibilitatea alegerii. Alege iubirea în locul urii. Alege sanatatea în locul bolii. Alege fericirea în locul suferintei sau plictiselii. Alege existenta spirituala pura în locul unei vieti banale si cenusii. Pastreaza-ti o puritate si o spontaneitate de copil. Atunci când ai încetat sa mai fii un copil esti deja un suflet mort. Adevarul este descoperit mai usor daca îl cautam cu o inima pura de copil.

Tot ceea ce mentalul tau constient accepta ca adevarat si crede ferm, subconstientul, la rândul sau, va accepta imediat sa realizeze, dând “viata” si “expresie” ideii sau gândului imprimat în el. Gândul sau ideea este samânta, subconstientul o va hrani si va face sa apara, mai devreme sau mai târziu, fructul. De samânta depind roadele. Cine seamana vânt culege furturna. Bobul de mustar este credinta sau convingerea ferma, care îti va permite sa dai la o parte munti de obstacole, este puterea titanica a subconstientului tau animat de o idee forta.

Tot ceea ce imprimi în subconstient prin gânduri, idei, imagini, aspiratii, sperante se va realiza ulterior – mai devreme sau mai târziu – pe ecranul existentei, ca experiente, stari, conditii, trairi, întâmplari sau evenimente pe care le vei suferi în mod pasiv ca pe niste reflexii. Din momentul în care ai înteles aceasta legatura, trebuie cât mai des sa supraveghezi cu mare grija, orientarea ideilor, gândurilor, convingerile si conceptiile pe care le întretin preponderent în constiinta. În trecut ti-ai determinat, prin modul de a gândi, prezentul. Acum, clipa de clipa, îti programezi si îti pregatesti viitorul. Multe evenimente vor fi reflexia a ceea ce gândesti acum.

Modalitatea cea mai usoara si, în acelasi timp, cea mai eficienta de a genera un câmp sau o idee este sa o vizualizezi mental cât mai clar cu putinta, ca si cum ar fi în fata ta aievea, cu toate ca o percepi numai cu ochii mintii.

În general, motivele nereusitei sau esecului sunt: slaba enegie, lipsa încrederii, absenta continuitatii în dinamizarea subconstientulul, imaginea mentala (gîndul) imprecisa sau din contra, efortul încrâncenat (steril).

Atunci când mentalul tau constient este suficient de linistit si se poate focaliza cu usurinta, poti fi pe deplin convins ca poti realiza în scurt timp, prin intermediul subconstientului, ceea ce gândesti ferm si clar.

Nu poate sa existe reusita în bine, prin intermediul dinamizarii subconstientului, fara o anumita pace a mintii.

Pentru a te mobiliza cât mai bine, raporteaza-te constant la anumite modele care te entuziasmeaza foarte mult. Prin consonanta telepatica cu exemplul ales, îti poti accelera propria reusita. Aminteste-ti ca în majoritatea cazurilor, subconstientul a avut o contributie majora în inspirarea celor mai minunate descoperiri ale marilor genii.


Pentru a reusi în tot ceea ce îti propui, trebuie sa ai o încredere deplina în disponibilitatile uriase ale subconstientului tau. Fii convins ca subconstientul impregnat cu idei-forta benefice si elevate va manifesta constant tendinte de împlinire armonioasa a existentel tale. În unele situatii, subconstientul se poate manifesta mai usor în vis sau chiar prin viziuni ce survin în stari de reverie, toate acestea fiind raspunsuri la solicitarile tale, formulate constient sau subconstient.

Cauta sa atingi si sa-ti mentii un cât mai profund echilibru emotional. Accepta cu toleranta, ca pe ceva firesc, faptul ca altii pot sa nu gândeasca sau sa perceapa ca tine. Respecta-i si cauta sa-i ajuti, preluându-i de la nivelul la care se afla.

Doreste altuia numai ceea ce îti doresti si tie si vei constata o considerabila schimbare în bine, atât în propria ta existenta, cât si în acelui pe care astfel l-ai ajutat.


Hraneste-ti zi de zi inima cu o bunavointa fara limite pentru tot ceea ce traiesti si vei constata cum se dezvolta în tine o bucurie imensa pe care o vei revarsa sub forma de iubire fata de tot ceea ce te înconjoara.

Dovada invulnerabilitatii tale: de fiecare data cand nu resimti suferinta la un rau care ti se face, tot atata rau moare in lume (Buddha).

Tot ceea ce gândesc eronat sau cu rea vointa ceilalti, fie ca ajung sau nu sa spuna, nu poate sa-ti faca nici un rau, decât daca în propria fiinta tu întretii, predominant gânduri asemanatoare cu ale lor.

Îmbatrânesti mult mai repede si te ofilesti în mod penibil atunci când te închistezi în prejudecati aberante si încetezi sa mai visezi avântat. Îmbatrânesti ca prin farmec atunci când esti irascibil, suspicios, egoist, rautacios, certaret, gelos, deznadajduit. Umple-ti întreaga fiinta de adevarul cunoasterii ultime, iradiaza misterioasa lumina a iubirii si atunci vei fi tineretea care se va manifesta nestavilita prin tine.

UN SFAT IMPORTANT

Nu te abandona niciodata somnului înainte de a fi examinat, de cel putin 3 ori, actiunile tale din cursul zilei ce a trecute. Intreaba-te atunci sincer:

Ce greseli am facut?

Ce am realizat astazi bun în final?

La ce activitate minunata sau importanta am lipsit sau m-am manifestat mediocru?

Vizualizeaza primele tale actiuni din timpul zilei si trece-le în revista pe toate celelalte în acest fel.

Aceasta exersare, aparent simpla, la îndemâna oricui, îti va fi de un imens folos în evolutia ta spirituala. Succesele nu or întârzie sa apara în multiple directii.

Nu uita ca si în aceasta directie un gram de practica valoreaza cat tone de teorie.

Piatra de încercare a caracterului omenesc este timpul. (Menander)
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
02-11-2010, 08:18 PM
Mesaj: #4
RE: DE "INIMA ALBASTRA"
CUTIA CU PIERSICI-METAFORA TERAPEUTICA


“Un profesor a dat fiecarui student ca tema pentru lectia de saptamana viitoare sa ia o cutie de carton si pentru fiecare persoana care ii supara, pe care nu pot sa o sufere si sa o ierte sa puna in cutie cate o piersica, pe care sa fie lipita o eticheta cu numele persoanei respective.
Timp de o saptamana, studentii au avut obligatia sa poarte permanent cutia cu ei: in casa, in masina, la lectii, chiar si noaptea sa si-o puna la capul patului. Studentii au fost amuzati de lectie la inceput, si fiecare a scris cu ardoare o multime de nume, ramase in memorie inca din copilarie.
Apoi, incetul cu incetul, pe masura ce zilele treceau studentii adaugau nume ale oamenilor pe care ii intalneau si care considerau ei ca au un comportament de neiertat. Fiecare a inceput sa observe ca devenea cutia din ce in ce mai grea. Piersicile asezate in ea la inceputul saptamanii incepusera sa se descompuna intr-o masa lipicioasa, cu miros dezgustator, si stricaciunea se intindea foarte repede si la celelalte.
O problema dificila mai era si faptul ca fiecare era dator sa o poarte permanent, sa aiba grija de ea, sa nu o uite prin magazine, in autobuz, la vreun restaurant, la intalnire, la masa, la baie, mai ales ca numele si adresa fiecarui student, ca si tema experimentului, erau scrise chiar pe punga. In plus, cartonul cutiei se stricase si ea ajunsese intr-o stare jalnica: cu mare greutate mai putea sa faca fata sarcinii sale.
Fiecare a inteles foarte repede si clar lectia pe care a incercat sa le-o explice profesorul cand s-au revazut dupa o saptamana, si anume ca acea cutie pe care o carasera cu ei o saptamana intreaga nu a fost decat expresia greutatii spirituale pe care o purtau, atunci cand strangeau in ei ura, invidie, raceala fata de alte persoane.

De multe ori credem ca a ierta pe cineva este un favor pe care i-l facem acelei persoane. In realitate insa, acesta este cel mai mare favor pe care ni-l putem face chiar noua insine!

In cutia ta cate piersici sunt… si ce ai de gand sa faci cu ele?”

Pentru fiecare saizeci de secunde in care stai suparat(a), pierzi un minut din viata pe care nimeni nu ti-l poate da inapoi…

Piatra de încercare a caracterului omenesc este timpul. (Menander)
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
05-11-2010, 07:58 PM
Mesaj: #5
RE: DE "INIMA ALBASTRA"
ADEVERINTA -
de ADRIAN PAUNESCU

Aceasta frunza
Care a strabatut lumea,
Ca o dovada de libertate,
Cade acum
Ca o adeverinta zdrentuita
Ca e toamna
Si nu mai poate.

septembrie 1987, din vol. Drumurile mi-au ramas lungi
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
06-11-2010, 11:24 AM
Mesaj: #6
RE: DE "INIMA ALBASTRA"
AMENINTAREA PLOII -
de ADRIAN PAUNESCU

Nu mai am curajul
Sa ies in ploaie
Ea reprezinta meteorologia altei virste...
Acum cred ca imi sade mai bine zapada...
Nu mai am curajul unei ploi torentiale
Si nu de ploaie me tem - am mai racit
la diverse virste pentru ea -
Dar ma tem ca mi se uda chibriturile
Si cu ce mai aprind eu focul
Sa-mi fac un ceai de salvare ?
Doamna, nepotrivirea de fond
Dintre o ploaie de vara
Si o haina de toamna...
Doamne, meteorologia unei virste
Amenintind chibriturile altei virste...

iunie 1988, din vol. Iarta-ma, iarba !
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
11-11-2010, 03:41 PM
Mesaj: #7
RE: DE "INIMA ALBASTRA"
- Doctore, ma chinuie ingrozitor coloana. (Constantin Brancusi)
- Posteritatea va crede ca am avut un singur ou. (Cristofor Columb)
- Prefer rima imbratisata. (Veronica Micle)
- Femeile cu picioare lungi, sunt cele mai bune la pat. (Procust)
- Duc o viata regulata; ma culc la sapte, ma scol la sapte. (Alba ca Zapada)
- Femeia model trebuie sa fie tanara. (Corneliu Baba)
- A fost nunta cu dar, dar nu cine stie ce! (Zamfira)
- N-aveti, cumva, un foc? (Nero)
- Si totusi, se invarteste! (Galileo Galilei la un chef)
- Suntem rude, dar foarte indepartate. (Fratii Grimm)
- Eu sunt o exceptie: mi-am facut carul vara. (Nicolae Grigorescu)
- De cand cu politica, am tras poezia pe linie moarta. [A.(carul) Paunescu]
- Justitia noastra este bolnava. (un doctor in drept)
- Am fost corigent la zoologie si literatura. (La Fontaine)
- Am oscilat intre Scoala Ardeleana si Scoala Militara. (Petru Maior)
- Aria cercului se bucura de o celebritate nemeritata. (Giuseppe Verdi)
- Noi vrem pamant! (un extraterestru)
- Nu intrati in marile Complexe cu sotia. (Freud)
- Am picat la tanc! (Aurel Vlaicu)
- Tabloul lui Dali este lipsit de simboluri. (Mendeleev)
- Intr-un triunghi conjugal, ipotenuza este iubita la patrat. (Pitagora)
- Cand pun mana pe un roman bun, nu-l las pana nu-l termin. (Cleopatra)
- Cartea mea de capatai este “Dupa douazeci de ani”. (Silviu Brucan)
- Ma duc sa ma caut. (Fiul ratacitor)
- Astept Ziua Recunostintei. (Penes Curcanul)
- Ce mica-i lumea! (Gulliver in tara piticilor)
- Nu-mi fac planuri de viitor. (Nostradamus)
- Toti oamenii de valoare au zburat din Romania . (Henri Coanda)
- De fapt, la tara eu n-am vara, ci un var. (George Toparceanu)
- Vrem sa ne pastram limba si portul. (un constantean - Radu Mazare)
- Ca orice om, am fost si eu la stramtoare. (Magellan)
- Marile cuceriri le-am facut in moteluri. (Gingis-Han
- Eu stau, tu stai, el sta. (Imnul de stat)
- Ostenii mei, astazi avem exercitii de tragere. (Vlad Tepes)
- Americanii s-au obisnuit cu in-sula in coasta. (Fidel Castro )
- Am ajuns in America pentru ca m-a trimis nevasta dupa cartofi. (Cristofor Columb)
- Forma mea de protest este demonstratia. (Pitagora)
- Nu sunt de acord cu femeile care isi spioneaza barbatii. (Mata-Hari)

Piatra de încercare a caracterului omenesc este timpul. (Menander)
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
 Mulţumiri acordate de: Sebastian
12-11-2010, 10:09 PM
Mesaj: #8
RE: DE "INIMA ALBASTRA"
Eu mai postez mesaje de acest gen pentru ca, cred si sper ca, noi cei cu diferite boli, care ne aflam pe acest forum, ne putem ajuta si prin vointa proprie, vointa "de a nu mai fi bolnavi"!
Binenteles, ca foarte importanta este terapia stiintifica, recomandata de medicii competenti in domeniu, dar nu intodeauna este suficient.
Mai este si... Altceva, multe lucruri inca nu le cunoastem si nu le intelegem, dar asta nu inseamna ca nu exista.
Sper ca nu ma considerati vreo sectanta (desi cred ca nu are importanta).Sunt crestin ortodoxa.
Va rog sa-mi comunicati daca nu mai vreti sa postez astfel de mesaje, sau daca, din contra, va intereseaza.
TERAPIA MENTALA

Există cazuri de vindecări inexplicabile în termeni pur medicali. Una din terapiile cu un asemenea efect miraculos este şi terapia mentală, o metodă eficientă cu rezultate rapide dacă este aplicată corect. În abordarea acestei metode trebuie mai întâi:

Să avem o atitudine mentală pozitivă despre noi înşine şi despre viaţă ;
Să avem grijă de corpul nostru (igienă, alimentaţie cât mai simplă şi naturală) ;
Să folosim posibilităţile ascunse de gândire a organismului la nivel celular.
O terapie mentală corectă presupune să schimbi anumite gânduri şi cuvinte care nu sunt benefice pentru organismul nostru şi care se repetă cel puţin de 3-4 ori într-o saptămână să zicem şi care pot deveni punctul de plecare pentru diverse afecţiuni sau anumite situaţii neplăcute. Dacă reuşim să ne controlăm viaţa prin controlul gândurilor şi cuvintelor vom putea reuşi aproape tot ce ne propunem, mai ales armonie şi sănătate.


Prin autocontrol deschidem o poartă spre un viitor care să depindă în cea mai mare măsură numai de noi. Cele mai vinovate gânduri, respectiv cuvintele corespunzătoare, provocatoare de boli sunt cele în legătură cu critica şi autocritica, supărările, resentimentele, anxietatea, stresul, vinovăţiile şi frica. Aceste gânduri şi stări negative sunt responsabile de diverse boli şi provoacă dereglări ale gândirii la nivel celular ale organelor prin presiunea care o exercită - mai ales atunci când gândurile şi cuvintele se repetă de mai multe ori devenind un tipar al gândirii negative. Celulele au memorie şi înmagazinează în ele toate experienţele noastre, trecute şi prezente, atât pozitive cât şi negative. Afirmaţiile pozitive repetate pătrund subliminal la nivel de subconştient de unde ne determină reacţiile şi comportamentul exterior formând noi tipare de gândire celulară.Aşa cum am mai spus despre asemănarea corpului uman cu un computer, iar programul din computer cu gândirea noastră , dacă schimbăm programul, ne putem schimba viaţa. Atunci când nu avem puterea de a schimba realitatea fizică a evenimentelor pe care le percepem ca fiind supărătoare, negative trebuie să încercăm să ne schimbam atitudinea faţă de evenimente, de ceea ce se întâmplă. Aceasta se poate face prin autocontrolul gândurilor – înlocuirea tiparelor vechi de gândire79 care duc la o percepere negativă a experienţelor de viaţă. Controlându-vă gândirea veţi putea să vă schimbaţi percepţiile găsind noi modalităţi de a percepe realitatea, experienţele pe care le trăiţi ca pe ceva nou, care vă îmbogăţesc viaţa, experienţa de viaţă; apreciaţi alte lucruri pe care înainte nu le vedeaţi – o floare, o carte, un peisaj, experienţa bucuriei şi liniştii lăuntrice în meditaţie, prieteni buni, o excursie, etc. Orice lucru, eveniment conţine şi părţi bune şi părţi rele (deocamdată aşa este judecata omenească - duală) – încercaţi să vedeţi mai mult părţile bune şi să vă bucuraţi de ele, pentru că natura realităţii noastre se modifică după felul cum percepem viaţa. Această percepţie a vieţii poate fi modificată pozitiv prin autocontrolul gândurilor, prin practica meditaţiei, prin conştientizare şi prin cultivarea optimismului, de exemplu: dacă cămara este umplută jumătate cu alimente şi produse pentru iarnă, pesimiştii vor spune că este pe jumătate goală, iar optimiştii vor spune că este pe jumătate plină. Ambele judecăţi sunt corecte, adevărate. Totuşi optimiştii vor trăi un sentiment de bucurie, recunoştinţă, iar pesimiştii un sentiment de dezamăgire şi nemulţumire. Când o situaţie apare iniţial ca fiind negativă, putem alege să o privim ca fiind pozitivă. Deci dacă vrem să ne schimbăm viaţa, să fim armonioşi şi sănătoşi vom schimba programul (tiparul vechi de gândire) prin autocontrolul gândurilor noastre folosind punctele 1,2,3 de mai sus. Este nevoie de disciplină în stăpânirea corpului mental şi emoţional şi deoarece noi avem puterea de a ne alege gândurile, percepţiile, experienţa de viaţă, trebuie să perseverăm prin practică şi să nu uităm nici o clipă ceea ce ne-am propus pentru binele nostru. Acest drum nu este uşor de urmat , vom putea întîmpina de multe ori greutăţi deoarece mintea noastră este de multe ori ca un catâr, tiparele negative de gândire s-au format în timp, deci şi schimbarea lor va necesita un timp funcţie de voinţa şi perseverenţa noastră.Când ne naştem, exceptând cazul persoanelor cu boli congenitale (ei vor încerca să folosească alte formule de intenţie ) corpul uman are o configuraţie stabilă a câmpurilor sale energetice. Pe parcursul vieţii datorită diverselor evenimente, la nivel energetic, emoţional, mental sau fizic au loc modificări faţă de modelul iniţial. De aceea în terapia mentală trebuie să rememorăm adevăratele energii proprii omului, adică să ne raportăm de fiecare dată la modelul iniţial pe care îl gândim , îl cunoaştem ca perfect sănătos şi cu resurse de apărare de la divinitate - Dumnezeu, de la Sinele nostru care este unul dintre îngerii păzitori şi doctorul corpurilor noastre.

La punctul 3 folosim în mod practic terapia mentală direcţionată spre organele sau părţile bolnave ale corpului nostru. Prin concentrare, cu mintea noastră putem interacţiona cu orice organ, parte sau ţesut din corpul nostru astfel încât, organele vor fi scoase din starea lor şi obligate să gândească şi să funcţioneze corect. În momentul terapiei este necesar să fim singuri şi relaxaţi în camera noastră sau undeva în mijlocul naturii, şi să ne reprezentăm organul bolnav, iar apoi să ne concentrăm atenţia asupra transmiterii ordinului mental, care trebuie să fie clar şi precis, forma de adresare folosită fiind faţă de cea a propriului copil care trebuie învăţat să-şi respecte obligaţiile.Ordinele mentale ar putea avea cam următoarea formă şi pot fi îmbunătăţite după intuiţia fiecăruia din noi : “ gândire a …… (organul respectiv) nu-ţi respecţi obligaţiile şi funcţionarea corectă pentru care exişti şi trăieşti ; eşti ca un copil neascultător şi de aceea trebuie să-ţi aminteşti care este programul cu care te-ai născut, pe care îl ai în memoria celulelor tale şi pe care trebuie să-l îndeplineşti. Adu-ţi aminte că programul tău este cel de susţinere a vieţii şi sănătăţii şi să execuţi corect funcţiunile cu care ai fost înzestrat “.

Piatra de încercare a caracterului omenesc este timpul. (Menander)
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
28-11-2010, 05:50 PM
Mesaj: #9
RE: DE "INIMA ALBASTRA"
Acest articol ne dovedeste, inca o data, cat de "Norocosi" suntem ca avem acest forum medical, unde putem sa ne "vaicarim" unii la altii, pentru ca ne intelegem trairile, sentimentele si spaimele.


“Noroc” versus “Ghinion”

“Înţelegând regulile de aur ce guvernează existenţa, viaţa se va transforma din coşmar într-un vis divin. Adoptând cea mai înţeleaptă atitudine în faţa evenimentelor zilnice fiecare moment va deveni un prilej de a ne minuna de armonia ce ne înconjoară.

Hipocrate spunea: `Unde e otrava, tot acolo se gaseste si leacul`.
Trebuie sa intelegem ca omul are dreptul de a-si usura existenta, de a evita incurcaturile sau de a le transmuta. Acest privilegiu este insa apanajul unui rang launtric, pe care nu il putem dobandi decat prin forta spirituala si morala a cunoasterii. Aceasta forta vie inseamna ca dispunem de o scara de valori launtrice, care ne indica ce anume suntem obligati sa indeplinim si ce anume ar insemna doar o pierdere de energii si de timp.

Omul “norocos” este senin si hotarat. Nu se plange niciodata. Nu se vaicareste nici cand este lovit de o nenorocire. Nu-si enerveaza apropiatii cu “recitative” despre necazurile sale, intuind ca asa ceva nu contine nici un element constructiv. Daca discuta cu cineva despre problemele proprii, isi alege un confident in care vede conditiile necesare de a primi un ajutor. Caci solidaritatea este temelia de baza a convietuirii umane. Nimeni nu poate trai inchis numai in sine. In anumite momente ale vietii, fiecare are nevoie de un schimb de pareri, de manifestarea propriilor ganduri, de inspiratii, pe care nu le poate obtine decat din partea unei alte persoane cu gandire complementara fata de a sa. Dar nu cere acest serviciu oricui, numai celui de la care il poate primi.

Vaicareala, proasta dispozitie proiectata asupra fenomenelor vietii, vesnica reamintire a traumelor pe care le-am suferit ne face asemanatori cu cersetorul care se alatura pe strada unor oameni grabiti si preocupati si incearca sa-si acopere necesarul de finante din niste pomeni aruncate in sila. Nici cersetorul care zace contorsionat la colt de strada, cu o figura chinuita si tacuta, nu dobandeste decat niste maruntis, abia suficient pentru supravietuirea sa mizera, dar acest lucru nu-i schimba cu nimic starea si pozitia. O asemenea comportare n-a provocat inca niciodata vreo actiune decisiva care sa-l ridice pe cersetor intr-o situatie de exceptie. Atitudinea este insusi destinul; ritualul cu care evocam si ne insusim un mod de viata.

Omul “norocos” vorbeste declarativ. El isi fixeazã scopuri pe care le poate atinge daca depune eforturile necesare. Increderea sa nu este un optimism ireal, ci convingerea ca realizarea idealurilor sale depinde, in cea mai mare parte, de el insusi.


“Ghinionistul” aplica, in orice situatie, o tactica de amanare. Ii place sa astepte actiunile celorlalti inainte ca el insusi sa faca ceva. Daca, in final, se trece la actiune, el se loveste de amanunte, risipindu-si timpul si forta cu ganduri marunte, pesimiste. El intarzie mereu, sau soseste prea devreme.

“Norocosul” nu amana nimic. Isi rezolva problemele, atunci cand acestea se ivesc. Nu asteapta sa vada exemplul celorlalti, ci actioneaza. In munca, nu-si pierde vremea cu amanunte neimportante, ci priveste lucrurile in linii mari. In mod miraculos, gaseste intotdeauna solutii sau ajutoare pentru rezolvarea detaliilor. Este punctual intr-un mod de la sine inteles. Soseste la timp.

Alege, cu un simt uimitor, cele mai potrivite ocazii. Prezenta lui este cautata si apreciata. Este ajutat sa inainteze. Prin simpla atmosfera pe care o degaja, prin felul sau saritor si activ, isi asigura mereu protectori. El daruieste mereu, emanand forte pozitive, atrage, capteaza interesul si convinge, primind în schimb prietenie, interes, bunavointa.
Desigur, definirea celor doua tipuri nu este atat de rigida. Intre cele doua extreme se insira o lunga scala a variatiunilor. Nu trebuie sa ne scape din vedere nici faptul ca adesea omul “norocos” si plin de succes nu este deloc fericit si, mai ales, ii poate lipsi armonia.

De aceea, aceste notiuni nu le vom folosi aici decat in cele mai inalte întelesuri pe care le poarta. Cel care doar se preface, cel care o face pe descurcaretul si isi serveste prin actiunile sale exclusiv interesele lui egoiste fiind, de fapt, un acaparator rigid si nemilos, nu-si savureazã pe deplin succesele de moment, caci acestea sunt tulburate de o confuzie launtrica, de nemultumiri, de temeri, iar esecul exterior al acestui om este la fel de previzibil ca si caderea psihica.

A avea succes inseamnã ca te poti convinge pe tine insuti, inaltandu-te si luminandu-te, in timp ce te lupti pentru scopul tau constructiv. A avea noroc inseamna ca, in timp ce slujesti un ideal maret, sa poti darui din plinul tau si altora.

Sa nu fii doar o conducta, ci un recipient plin de forte vindecatoare, innoitoare. Nici o cariera nu poate fi mai inalta si nici o bogatie nu poate avea valori mai trainice decat acestea.”The Magic of Daily Life, Maria Szepes

Piatra de încercare a caracterului omenesc este timpul. (Menander)
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
23-12-2010, 07:04 PM
Mesaj: #10
RE: DE "INIMA ALBASTRA"
ÎN AJUN DE MOS CRACIUN


Din an în an pornesc la geam
Voioşi cu moş Crăciun,
E ger cumplit, e drumul greu [bis]
Da-i obicei străbun [bis]

Acum e cor la casa ta (/ Acum străbunii cântă-n cor)
Cu toţii cânt-acum, (/ Colindul sfânt şi bun)
Mai sunt şi moşi din vremea lui (/ Tot moş era şi-n vremea lor)
Bătrânul moş Crăciun

Acum e joc la casa ta (/ E sărbătoare şi e joc)
Cu toţi se veselesc (/ În casa ta acum)
Dar sunt bordeie fără fum,
Şi mâine-i Moş Crăciun

Şi-acum te las, fii sănătos
Şi vesel de Crăciun,
Dar nu uita când eşti voios
Române să fii bun.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)