Cum scap de masturbare?
|
02-01-2018, 12:21 PM
|
|||
|
|||
RE: Cum scap de masturbare?
Am vazut ca ai avut o inclinare religioasa, pe care ti-o respect, doar ca permite-mi sa iti vorbesc din perspectiva ortodoxa pt ca nu cunosc confesiunea baptista decat ca nume si desi sunt fata, deci reactionam diferit, poate te ajuta metodele mele. NU vreau sa crezi ca expun detalii din viata degeaba, ci vreau sa o fac spre incurajarea ta.
Sa te lasi de malahie e GREU, foarte greu, dar asta nu inseamna imposibil. Eu am inceput aproximativ tot pe la 11 ani doar ca o faceam si de 5 ori pe zi si ce filme derulam in imaginatie in acel timp nu gasesti nici in productia xxx. E drept, aveam niste probleme si era singura metoda de relaxare in acea vreme. Dumnezeu nu doarme niciodata si dupa o scapare in Saptamana Mare m-am simtit extrem de rau astfel incat m-am gandit ,,ba, sigur e ceva gresit in ceea ce fac, altfel nu as avea o criza de varsaturi dupa fiecare ,,simtit bine".". Bun, apoi am hotarat sa ma las,nu am putut imediat, ci in curs de 2 ani din ce in ce rarind tot mai mult. Iar din clasa a9-a am oprit complet. Ideea e ca daca eu ca fata am putut avand in vedere ca fetele sunt mai sensibile si usor sa cada in ispite, tu ca baiat ai mentalitatea mult mai rationala (ratiunea e diferita de inteligenta) si hotararea ta poate fi mult mai puternica deci sigur cu o decizie ferma in sufletul tau si cu mult ajutor de la Dumnezeu vei reusi. Ca o paranteza, nu vreau sa crezi ca fac discriminari intre sexe, doar ca fiecare gen are particularitatile lui si Dumnezeu ne-a facut sa ne completam intre noi. Desi inteligenta poate exista la nivel ridicat la ambii, in functie de dezvoltarea creierului si activitatile de invatare; ratiunea primeaza la barbati, la fel cum sensiblitatea inimii(vazuta ca virtute, nu defect) primeaza la femei. Printre metode bune si cu rezultat testat, poti incerca de fiecare data cand simti impulsuri hormonale sa iti faci un dus mai rece decat deobicei (atentie insa, sa nu il faci dupa unul fierbinte sa nu iti declansezi vreo stare de soc), sa iesi afara sa te plimbi pana simti ca iti trec hormonii, sa interactionezi cu oameni care au alte preocupari, sa dezvolti un hobby in loc sa te uiti la filme cu tenta sexuala, sa eviti consumul de alcool si dulciuri. Functiona perfect daca fugeam la Biserica si gandeam ca daca ma ating de icoanele sfinte de acolo Dumnezeu ma va ajuta sa trec peste si din respect pt ele nu mai faceam nimic in ziua aia. Deasemenea, evita atingerile in zona genitala mai mult decat e nevoie pt urinat sau spalat si creaza-ti o gandire despre relatii pe care sa o duci la ideal pt ca pot fi realizate. Poti lua exemple din vietile sf Maria Egipteanca, sf Bonifatie, etc. Ei au cazut in curvie mai mult decat ai facut-o tu si iata ca au reusit sa invinga faptele rusinoase, tu de ce nu ai putea? Omul poate face orice daca are ajutorul lui Dumnezeu. daca nu poti doar asa, apeleaza la ajutor medicamentos in paralel dar fara vointa ta, nu vei reusi definitiv. Este bine ca realizezi ca faci ceva gresit si te felicit pt asta, primul pas este deja realizat, urmatorul si cel mai greu este sa iti pui vointa in functiune si fii sigur ca o ai in interiorul tau si ca poti! Nu cred ca a avea o fata cu care sa te descarci iti va fi de folos. Intr-o relatie se intra dupa ce te formezi tu pt ca cu cat vei fi mai bun, cu atat vei gasi o fata mai buna. Nu vad o problema ca nu ai avut prietena pana acum, stiu oameni mai in varsta ca tine care merg pe calea fecioriei si sunt bine mersi, de valoare spirituala si fara vreun complex. O fata care ar accepta sa se culce cu tine pana in casatorie ar trebui sa fie sub idealul tau de viata. Ca sa nu crezi ca tin doar partea religioasa, sunt studii obiective care arata ca cei care s-au casatorit virgini au o rata a divorturilor incomparabil mai mica fata de cei care s-au casatorit cu al doilea, al treilea sau al n-lea partener. Nu sunt idei de pe vremea lui nea' Nicu, sunt oameni care in prezent merg pe calea fecioriei pana la nunta, vei putea si tu. Deci lasa fuga dupa fete ca nu asta te va salva de masturbare, ci vei inlocui o placere cu alta, ca sa nu mai zic de riscul de a contacta BTS. Posibil sa intalnesti persoane sau sa citesti ca un baiat fara experienta este un ratat. Ei bine, depinde de calitatile persoanei care afirma asta(cred ca stii povestea conform careia daca intrebi o musca iit va spune ca tot campul e plin cu rahat, daca intrebi un fluture iti va spune ca e plin de flori). Un baiat fara experienta nu e absolut deloc ratat, ci unul cu tarie de caracter pt ca a reusit sa invinga patimi, a rezistat ispitelor si ca are mintea curata. Vei gasi pe cineva care sa te aprecieze? Cu siguranta DA, depinde doar unde cauti. Deci curaj ca poti, asa cum au putut altii inaintea ta si asa cum o vor mai face si altii dupa tine. Nu iti va fi usor, dar nimic de valoare nu se obtine fara dificultate. Relatia inseamna sentimente si cauti o fata pt a-i darui tu ceva din iubire, nu pt a te scapa ea de patimi. Iar dragostea adevarata e aia in care te simti implinit cu un pupic pe frunte sau pe obraz. |
|||
02-01-2018, 11:54 PM
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 03-01-2018 10:37 AM de SoulHealer.)
|
|||
|
|||
Da
|
|||
05-01-2019, 08:22 PM
|
|||
|
|||
Încă......nimic
|
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)