Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 1 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chist Maxilo-Facial
27-01-2013, 11:39 AM
Mesaj: #1
Chist Maxilo-Facial
Buna ziua! Am fost diagnosticata cu chist maxilo-facial stang, care se pare ca il am de 15 ani sau mai mult si numai acum am aflat, in ciuda tuturor analizelor pe care le-am facut. Ceea ce as dori sa stiu, este daca exista vreo probabilitate sa imi afecteze creierul si ce alte complicatii imi pot aparea, deoarece medicii la care am fost, unii dintre ei mi-au zis ''e cam complicat'', iar medicul actual spune ca ma opereaza, insa tot amana operatia si se vede ca ceva e in neregula, dar nu imi spune nimeni.
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
27-01-2013, 12:49 PM
Mesaj: #2
RE: Chist Maxilo-Facial
Daca chistul nu isi mareste volumul, dat fiind ca 15 nu te-a deranjat prea mult, nu cred sa-ti afecteze creierul, doar asa lasandu-l in pace.
Sigur diagnosticul este corect, adica chist?
Medicii cred ca se "codesc" in a interveni chirurgical pentru ca exista niste riscuri, de exemplu chiar daca chirurgul maxilo-facial este foarte indemanatic si cu experienta, pot fi atinsi (sectionati) unii nervi din apropiere (nervul hipoglos spre exemplu, caz in care se poate instala o hemipareza si tulburari de vorbire).
Discuta clar cu medicul maxilo-facial, apeleaza la un specialist dintr-o clinica universitara.

Piatra de încercare a caracterului omenesc este timpul. (Menander)
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
27-01-2013, 01:05 PM
Mesaj: #3
RE: Chist Maxilo-Facial
Tocmai aceasta e problema, ca evolueaza, lent, dar evolueaza. Diagnosticul este corect, cel putin asa vreau sa cred, pentru ca am vazut si eu pe radiografie. O alta problema ar fi ca, nu mai stiu pe cine sa cred, deoarece unii medici imi spun ca am nevoie de implant de maxilar prin introducerea unui os artificial, deoarece o sa imi deformeze fata daca nu fac implant, iar alti medici imi spun sa nu ma las la asa ceva, deoarece maxilarul mi se poate regenera si mai exista riscul ca organismul sa nu imi accepte osul artificial.
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
27-01-2013, 01:20 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 27-01-2013 01:21 PM de Alma.)
Mesaj: #4
RE: Chist Maxilo-Facial
Sfatul meu este sa credeti, totusi un medic din specialitatea chirurgie maxilo-faciala, decat sa cautati solutii pe internet!
Cand medicul trebuie sa ia o hotarare atat de importanta trebuie sa va consulte, sa stie rezultatul tuturor investigatiilor, sa va cunoasca toata patologia si istoricul bolilor.
Noi ce stim, si cum va putem consulta? Nu ne putem lua raspunderea de a va spune faceti asa sau asa. Ce se potriveste la un pacient nu se potriveste la altul.
Va putem sfatui pe baza datelor pe care ni le furnizati. Nu umblati din medic in medic, alegeti unul, dar bun si mergeti cu incredere pe mana lui.

Sanatate si asteptam vesti!

Piatra de încercare a caracterului omenesc este timpul. (Menander)
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
27-01-2013, 02:00 PM
Mesaj: #5
RE: Chist Maxilo-Facial
Sunt studenta la medicina si mai vreau sa stiti ca nu cautam nicidecum un consult online, ci doar niste sfaturi, niste puncte de vedere. Si, da, am fost numai la chirurgi maxilo-faciali, de specialitate, care habar nu aveau ce sa imi spuna si cand trebuiau sa imi dea un raspuns, evident ca ma ocoleau. Am vrut sa stiu daca exista risuri si, spre surprinderea mea, se pare ca exista. De exemplu, mie nu mi s-a spus niciodata de riscul tulburarilor de vorbire care pot aparea, mi s-a spus doar ca exista probabilitatea de a aparea o mica hemoragie, din cauza ca dimensiunea chistului este cam mare. Inca o data subliniez faptul ca, nu am apelat la acest site pentru un consult medical, ci doar pentru niste opinii. In fine, multumesc oricum pentru raspunsuri.
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
27-01-2013, 02:58 PM
Mesaj: #6
RE: Chist Maxilo-Facial
Probabil ca esti studenta intr-un an mic, altfel nu-mi explic cum poti sa ai o astfel de mentalitate despre profesorii tai, viitori colegi de breasla.
Se pare ca, totusi, ai aflat din cele ce ti-am spus ceva in plus fata de ceea ce stiai. Intr-adevar este posibila si hemoragia, avand in vedere ca este o zona intens vascularizata.
Probabil din cauza unor riscuri legate de marimea, consistenta, localizarea formatiunii, medicii ezita sa ia o hotarare.
Te mai asteptam pe aici sa ne spui ce ai facut si iti dorim sanatate!

Piatra de încercare a caracterului omenesc este timpul. (Menander)
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
27-01-2013, 03:50 PM
Mesaj: #7
RE: Chist Maxilo-Facial
Multumesc frumos pentru urare si sfaturi si, ca sa inchei intr-un mod respectuos, chiar imi apreciez profesorii, viitorii colegi de breasla, pentru toate sacrificiile care le fac pentru mine si colegii mei, si, nu numai. Stiu ca nu ii deloc usor sa ai si o cariera profesionala, pacienti, studenti, si, de asemenea mai stiu ca, nu ii deloc usor sa ai in acelasi timp si o familie, sot-sotie, copii, responasabilitati... Ca sa fiu mai explicita, admiratia mea cea mai mare se indreapta catre medici, catre profesorii, catre colegii mei, pentru ca stiu foarte bine cat este de greu sa ajungi la capatul drumului. Cu totii facem greseli. Adevarat, nu e nimeni perfect, oricat de bun si studiat ai fi tu ca si medic. Insa, ceea ce nu tolerez este lipsa de profesionalism. Apreciam foarte mult sa mi se spuna in fata ce riscuri aveam si, daca il depasea pe medic problema mea, vroiam sa mi-o spuna in fata si sa ma trimita la un specialist mai bun. Insa, nu a fost asa. Si, o mica intrebare: daca erati dumneavoastra in locul meu, ceea ce nu doresc la nimeni, sa fiti purtata de colo-colo, fara ca sa stiti care e problema, cum procedati? Permiteti-mi sa va raspund tot eu: cautati pe cel mai bun. Asa o sa fac si eu, pana o sa imi rezolv problema si o sa ma fac sanatoasa, dar asta nu inseamna ca atunci cand o sa ma intalnesc cu acei medici care nu au stiut ce sa imi faca, o sa intorc capul in alta parte. NU! Inteleg, si medicul e om, greseste, chiar daca la inceput te enervezi cand gresesete, dar asta e...
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)