Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ceva in plus pe testicul
17-02-2012, 06:14 AM
Ceva in plus pe testicul
Buna ziua,

In partea de sus a testicululi stang a cerscut ceva (nu stiu de cand) care descris, este ca o vena iesita din testicul cu un diametru de vreo 3mm, uneori durerosa la atingere, alteori mai putin dureroasa.

Inainte sa o descoper, m-a luat cu dureri mari de testicul si m-am dus la medicul de familie. M-a dat o trimitere in spital la chirurgie, acolo dupa un consult mi-a spus ca este posibil sa fie Epididimita cronica si trebuie sa ma adresez la un urolog. In oras neavand urologie, a terbuit sa ma duc la un spital din Judet pentru consult.
Ajuns acolo, dupa consult mi-a spus ca este doar o inflamtie si nu am de ce sa-mi fac griji.
Am urmat un tratament timp de o saptamana cu diclofenac si cuminol. Intre timp, am stat si mi-am studiat testiculul pana am gasit acea vena dureroasa.
Inapoi la urolog, surprins domul medic ca a omis acea parte, m-a consultat din nou si mi-a spus ca da, intr-adevar este ceva si cel mai probabil este un inceput de Varicocel. Incercad sa aflu mai multe informatii de la dansul si ce trebuie sa fac, m-a lovit cu urmatoare replica care m-a pus pe ganduri daca am nimerit unde trebuie:
"Ti-am mai spus sa nu te mai fortezi pe vine, ca de asta te doare. Uita ca esti bolnav.", si toata vizita s-a rezumat in maxim 3 minute de cand am intrat pe usa.

Spuneti-mi va rog, care este pasul urmator? Sa raman cu impresia ca toate sunt verzi si acel medic are dreptate... pe cand totodata, sa este posibil sa am ceva cu potential periculos...

Precizez ca am 23 de ani si testiculul mai arata semne dureroase cand ies prin frig.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
17-02-2012, 10:07 AM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 17-02-2012 10:07 AM de SoulHealer.)
RE: Ceva in plus pe testicul
Poate fi intr-adevar un inceput de varicocel desi de regula varicocelul afecteaza tesutul scrotal de deasupra testicolului spre insertia lui pubiana. Fiind o problema de staza venoasa e normal sa fie dureros la atingere. Fereste-te de frig si eforturi pana se remite inflamatia. Urmeaza tratamentul antiinflamator. Verifica suprafata testiculara anterioara si laterala. Ea trebuie sa fie neteda fara formatiuni chistice. In spate e mai greu, ca e membrana epididimala care e destul de incretita. Uneori se mai formeaza chisturi. Verifica sa n-ai vreo problema inghinala care poate afecta circulatia venoasa scrotala.
Daca problema persista mergi din nou la urologie.
Sanatate.

...nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi.
17-02-2012, 07:16 PM
Multumesc pentru raspuns, dar am uitat sa spun ca acestea s-au intamplat in urma cu 3 luni, iar tratamentul a fost pe 7 zile.

Starea a ramas aceeasi, dureroasa la atingere si sensibila la frig. Dar cum pot afla exact ce este acolo?
17-02-2012, 09:06 PM
Mergand la un alt urolog la control. Numai asa se poate pune un diagnostic corect. Pe forum ramanem doar in sfera presupunerilor.

...nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi.
17-02-2012, 09:07 PM
Polyman, cred ca o vizita la un urolog cu competente ecografice pe parti moi ar putea elucida problema.
Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)