Ce este fibrilatia atriala
|
22-06-2010, 07:26 PM
|
|||
|
|||
RE: Ce este fibrilatia atriala
Formidabil ce-mi spui - numai sa se poata, intrucit CMH-ul tocmai ventriculul sting l-a ingrosat rau, are peretii hipochinetici, etc. Asta va stabili un doctor, desigur. In alt ordine de idei, nici povestea asta n-o poate rezolva dr. V., la Floreasca? Cunosc pe cineva, caruia dr. V. i-a pus un stimulator, si asta e indragostit de bunul doctor, dar din pacate este la un nivel de instructie atit de joasa ca n-am reusit sa inteleg o vorba macar despre boala care l-a dus la implant.
|
|||
22-06-2010, 07:31 PM
|
|||
|
|||
Daca ai bloc de ram stang atunci cel cu resincronizare ti-ar fi indicat.
De rezolvat sigur te poate rezolva dr. Vatasescu la Floreasca. PORTAL MEDICAL: http://www.medical-bucuresti.ro |
|||
22-06-2010, 08:18 PM
|
|||
|
|||
(22-06-2010 12:35 PM)uliana a scris: Daca nu-i cu suparare, pina la stimulator as avea o intrebare si pentru dottore Alex: crezi ca exista una sau eventual chiar mai multe combinatii mai fericite, mai eficiente de medicamente pentru infrinarea FA-ului decit cea pe care o am acum? Se pare ca inca n-am depasit totusi FA-ul paroxistic, dar crizele dureaza tot mai mult si cedeaza tot mai greu. Bineinteles ca exista si alte medicamente sau combinatii de medicamente; alegerea antiaritmicului depinde de multi factori, unul f important fiind daca exista o boala cardiaca structurala. Ablatia nodului si stimulator este indicata in foarte putine cazuri, stimularea din ventriculul drept, fie ea si septala cu electrod activ cum a sugerat a armmdt, avand multe pacate- este o solutie extrema. Inhibitorii enzimei de conversie, clasa din care face parte si prestariumul, s-au dovedit a preveni sau a regresa remodelarea electrica indusa de fibrilatia atriala ![]() |
|||
22-06-2010, 08:28 PM
|
|||
|
|||
Bineinteles ca e o solutie extrema, dar am presupus ca Uliana, fiind veterana in FA, a tot fost pe la spitale si pe la medici si s-au incercat diverse scheme de tratament. In cazul in care medicamentos nu se prea mai poate tine sub control, cu ablatia de FA ... ramane de vazut, atunci alta solutie in afara de cea de care am amintit eu nu stiu.
Repet, aceea a fost doar o idee, o optiune ce trebuie discutata cu cardiologul, dar am zis sa o pomenesc totusi. PORTAL MEDICAL: http://www.medical-bucuresti.ro |
|||
22-06-2010, 11:11 PM
|
|||
|
|||
Prieteni, multumesc pentru promptitudine! Boala cardiaca structurala este cardiomiopatia hipertrofica fara obstructie, cu afectarea destul de serioasa a ventricolului sting, si mai ales a septului interventricular. Sub tratament permanent am fost din momentul depistarii,deci din 1986 incepind ,dar intotdeauna cite o doctorie,niciodata combinatii: propanolol, nifedipin, vascoten, diacordin, cordarone, iarasi diacordin, apoi betaloc - 19 ani am dus-o minunant, cu mici zgiltiieli de 10-15 minute, extrasistole 100-200 pe zi, apoi lungi perioade asimptomatice. Nebunia a inceput in 2005 cu un flutter convertit electric, apoi prima recadere la 1 an si 4 luni in 2006, de asta data fibrilatie atriala, si au inceput sa scada perioadele dintre crize, intotdeauna terminate la spital. Pe combinatia descrisa (betaloc, cordarone, prestarium, sintrom) sint doar din 2008 februarie si a mers excelent pina in aprilie 2009, de atunci insa cred ca am facut - fara exagerare - vreo 30 de crize, tot mai lungi si suparatoare , care insa s-au remis spontan,acasa. Fiind pe anticoagulant mi s-a spus sa nu ma mai agit atita cu spitalul. Intrebam de combinatii mai eficiente pentru ca eu de nenorocitul de cordarone as vrea sa scap, asta ma sufoca mai rau decit FA-ul. Nici in vechime nu l-am suportat, mi s-a scos cam dupa 7 luni.E bine ca in principiu mai poate fi vorba de tratament si nu e obligatoriu miine implantul de stimulator.
INTREBARE: un nou tratament ar putea prescrie si doctor V. sau sa ma intorc la doctoresele care mi l-au prescris pe acesta (tot la Floreasca) si sa "mediez" cu ele? Doamne, scuzati-ma, ma port ca si cum as fi singura suferinda pe acest forum. Cu mii de multumiri !! |
|||
30-06-2010, 11:00 PM
|
|||
|
|||
Prietene ARMMDT, ieri am avut o controversa telefonica apriga cu cineva de pe forumul celalalt, in urma careia as avea citeva intrebari:
a) Este posibila diagnosticarea doar prin EKG, echocardiograma si holter a unei FA cu focarele aberante in atriul drept - FARA A SE FACE STUDIUL ELECTROFIZIOLOGIC ?? b) Este posibila ablatarea FA de atriu drept FARA mapping 3D? /Tipul sustine ca dr. Ciudin, la Fundeni, l-a pus pe o lista de asteptare si i-ar cam veni rindul prin august sau septmbrie./ c) Se pregatesc cei de la Fundeni sa-si ia un mapping 3D - stii cumva ceva de treaba asta ? |
|||
01-07-2010, 09:40 AM
|
|||
|
|||
a) nu exista o astfel de fibrilatie atriala. Exista, cel mult, niste focare trigger pentru FA
b) ablatarea unor astfel de focare, in cazul in care este facuta de cineva experimentat, este posibila si fara mapping 3D c) e posibil, pentru ca a fost o campanie de cumparare la nivel national a unor astfel de sisteme. Pe langa dr. Vatasescu mai exista un astfel de sistem si la Timisoara, tocmai a fost achizitionat unul si la Spitalul Universitar la Bucuresti. Deci nu m-ar mira sa se puna problema si la Fundeni. PORTAL MEDICAL: http://www.medical-bucuresti.ro |
|||
01-07-2010, 10:30 AM
|
|||
|
|||
Multumesc, ARMMDT! Mi-a fost clar ca omul nu prea intelegea care-i treaba cu acest FA. In rest, na, ce sa zic?! E bine ca si alte spitale se doteaza cu M3D-ul, dar eu tot pe mina lui dr. V. m-as vedea in cea mai mare siguranta.
|
|||
14-07-2010, 02:40 PM
|
|||
|
|||
Cateva chesti ..
- Inainte de a va programa la o ablatie pentru asa ceva ar fi bine sa verificati daca nu aveti sleep apnea[pauza de respiratie noaptea in somn], este una dintre cauzele frecvent intalnite in esecurile ablatilor pentru FA si este o cauza pe care EP nu o poate descoperi. - Cand va duceti la doctor trebuie sa-l intrebati despre "performantele" lui in domeniu. Daca va spune o rata de 90 % de succes fara nici o complicatie atunci ar trebui sa va puneti semne de intrebare. - In general la un numar mic de doctori ce fac ablatii la un numar mare de persoane acest lucru este un avantaj. In aceasta tehnica se invata foarte mult din greseli si se pot studia nereusitele astfel incat un doctor ce are un numar mare de astfel de operatii are un mare avantaj. - O data scapat de FA prin ablatie nu trebuie sa va considerati scapati definitiv, ci doar in "remisie", inca nu exista studii conform carora ablatia te scapa definitiv de FA. - Daca inainte era usor pentru un cardiolog sa se decida asupra tratamentului in prezent trebuie sa va alegeti unul care cel putin pare interesat de subiect si se informeaza. In prezent exista suficent de multe tratamente pentru ameliorarea simptomelor de FA sau ablatie. - 85 % dintre focarele ce provoaca FA se situeaza in venele pulmonare. - A fost identificata de curand o gena care pare sa provoace FAul. - Tehnica avanseaza rapid, in prezent una dintre cele mai performante optiuni este ablatia cu chaterul celor de la CardioFocul in balon. Ce face atat de special acest tip este posibilitatea doctorului de a vizualiza direct in interiorul inimii lucru ce reduce cu mult posibilitatea de a necesita o a doua interventie de acest tip. |
|||
14-07-2010, 08:18 PM
|
|||
|
|||
Razvi draga, pentru dumnezeu, tu in ce tara traiesti?? Dupa ce avem 11 - unsprezece - cardiologi-electrofiziologi mari si lati in toata tara, dintre care unul singur are acces, cind si cind, la unicul mapping 3D cu care se pot face ablatii de FA, odata ajunsi in fata lui ne putem permite sa-l interogam despre "performante" si in cazul in care ceva nu ne convine sa plecam spre un alt cabinet ??? Norocul nostru ca lui dr. V. renumele i-a depasit de mult numele!! Nenorocul nostru - ca nu poate lucra cit ar dori si ar fi nevoie.
"In prezent exista suficent de multe tratamente pentru ameliorarea simptomelor de FA sau ablatie." - aceasta propozitie din postarea ta imi este cu totul neclara. Ce ai vrut sa zici? De asemenea, nu inteleg ce este "ablatia cu chaterul celor de la CardioFocul in balon". Esti amabil sa mai zici doua vorbe lamuritoare? Multam fain! |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 2 Musafir(i)