Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cancerul de prostata va putea fi diagnosticat cu ajutorul unei analize de sange
09-11-2012, 02:03 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 09-11-2012 02:07 PM de Alma.)
Mesaj: #1
Cancerul de prostata va putea fi diagnosticat cu ajutorul unei analize de sange
O analiza de sange va putea ajuta la diagnosticarea cancerului de prostata, ceea ce va permite medicilor sa identifice amprenta genetica pe care tumora o lasa pe celulele afectate, a anuntat revista medicala “The Lancet Oncology”, citata de agentia EFE.

Prin acest test, se va putea observa daca genele pacientilor au suferit vreo alterare din cauza prezentei unei tumori la prostata, simptomele specifice acestei afectiuni aparand frecvent dupa mai multi ani de la declansarea bolii.
In prezent, medicii realizeaza o biopsie pentru a determina agresivitatea tumorii, dar se spera ca in viitor noua analiza de sange va oferi date mai pretioase decat biopsia.

O echipa de cercetatori de la Institute of Cancer Research din Londra a efectuat acest test pe 94 de pacienti, pe care i-a impartit in mai multe grupuri in functie de rezultatele analizei.
S-a facut astfel o diferentiere intre grupul de pacienti cu prognostic sever si cu o rata ridicata a mortalitatii, care au supravietuit in medie 9 luni si grupul celor care au supravietuit in medie 21 de luni.
Ulterior testul a fost efectuat pe alti 70 de pacienti si au fost identificate 9 gene care au fost gasite si la pacientii cu o probabilitate redusa de supravietuire.

In SUA, cercetatorii de la Dana-Faber Cancer Institute si de la Memorial Sloan-Kettering Cancer Centre au realizat o analiza similara pentru cancerul de prostata si au descoperit 6 gene pe baza carora pacientii au fost impartiti in doua grupuri in functie de gravitatea bolii.
Potrivit lui Malcolm Mason, cercetator in cadrul Cancer Research UK, aceasta noua analiza va ajuta, nu numai la identificarea pacientilor cu prognostic grav, dar si la alegerea tratamentului cel mai eficient pentru fiecare caz in parte.

Sursa: AGERPRES

Piatra de încercare a caracterului omenesc este timpul. (Menander)
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)