Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Calciul seric total-hipotiroidita???
23-01-2019, 04:28 PM
Mesaj: #1
Calciul seric total-hipotiroidita???
Am facut analize de sânge în luna august si mi s-a descoperit că Tsh-ul este 5.09 testosteronul 0.52 calciul seric total 10.25 si fibrinogenul 357 si mi s-a dat diagnosticul de hipotiroidita pe care o tratez cu tiroxina 50 mg.Acum vreau sa ma refer la calciul seric total care este maricel si as vrea sa va spun ca ma sperie pentru că am dureri de coloana si cateodata de articulatii si as vrea sa va intreb daca este posibil sa fie mielom multiplu imi este foarte frica de acest diagnostic desi restul analizelor si aici ma refer la hemograma este destul de ok . Ma sperie durerile astea de coloana care țin sa precizez ca nu sunt persistente doar daca o presez putin sau dupa ce vin de la fizioterapie am aceste dureri.
Am repetat analizele iar calciul este la fel iar medicul a zis ca este din cauza hipotiroiditei.Restul analizelor sunt bine.Am varsta de 24 ani,55 kg si 1.56.Mulțumesc !!!
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
23-01-2019, 08:00 PM
Mesaj: #2
RE: Calciul seric total-hipotiroidita???
Daca aveai o valoare de 13 mai ziceam...ai luat vitamina D in ultimul timp?

Nu sunt medic, doar iubita lui Hashimoto...
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
23-01-2019, 08:25 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 23-01-2019 09:09 PM de AndreeaZ.)
Mesaj: #3
RE: Calciul seric total-hipotiroidita???
Nu am luat vitamine de niciun fel...
Deci sa inteleg ca daca este calciul seric total 13 este mielom multiplu???
Ma refer ca acum calciul seric este 11.30...Adica la fel nu a scăzut!!!!
Am uitat sa va spun ca persoanele seric totale sunt 8.12 si durerile de coloana au început cu un puseu de durere foarte puternic iar dupa nu ma mai durea numai la presare (poate fi si de la frig,curent)
Sa inteleg ca aceasta crestere a calciul seric total poate surveni si din cauza ca exista carență se vit D????
Sincer va spun ca sunt atat de speriată de durerile astea ale coloanei incat nu stiu ce sa fac.Mai ales ca nu ma.doare numai cand apas zona cervicala sau dupa ce vin de la fizioterapie sau de la sport.Imi este atat de frica de un asemenea diagnostic de mielom multiplu....
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
24-01-2019, 02:59 PM
Mesaj: #4
RE: Calciul seric total-hipotiroidita???
Eu am vrut sa spun ca daca ai fi avut calciul peste 13 te-ai fi putut gandi la ceva mai grav. Asa cum a spus si medicul poate fi doar de la hipotiroidism. Daca este autoimun (Hashimoto) e posibil ca si durerile de articulatii sa fie tot de acolo. Deci monitorizeaza tiroida, nu doar cu tsh ci si cu ft3 si ft4 si vezi daca dupa normalizarea valorilor mai ai dureri.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
24-01-2019, 03:20 PM
Mesaj: #5
RE: Calciul seric total-hipotiroidita???
(24-01-2019 02:59 PM)ElenaM a scris:  Eu am vrut sa spun ca daca ai fi avut calciul peste 13 te-ai fi putut gandi la ceva mai grav. Asa cum a spus si medicul poate fi doar de la hipotiroidism. Daca este autoimun (Hashimoto) e posibil ca si durerile de articulatii sa fie tot de acolo. Deci monitorizeaza tiroida, nu doar cu tsh ci si cu ft3 si ft4 si vezi daca dupa normalizarea valorilor mai ai dureri.

Iti multumesc foarte mult ca m-ai liniștit cât de cât intr-adevar eu sunt vinovata pt ca nu mi-am prea luat medicamentele pt toridă iar acum am observat ca de fapt mă dor articulatiile de la gât și mușchii cervicali...mulțumesc mult pentru tot!!!
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
27-01-2019, 01:23 AM
Mesaj: #6
RE: Calciul seric total-hipotiroidita???
Daca incepi tratamentul cu t4 si apoi il intrerupi te vei simti mai rau decat inainte. Inima va bate mai rar, scade temperatura si rezistenta la frig (nu numai ca vei tremura mai mult dar vei avea si dureri de articulatii, muschi si oase), apare constipatia, probleme de absorbtie intestinala, te ingrasi, parul devine mai subtire, mai aspru si cade (poti pierde chiar jumatate din el), pielea se usuca, menstruatiile devin mai abundente si mai dese, apar durerile de cap, insomnia, tu devii mai irascibila, anxioasa, depresiva, obosita, lenesa, fara motivatie etc. Cu alte cuvinte nu poti functiona fara hormoni tiroidieni!
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)