Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ata Chirurgicala chinezeasca?
05-11-2012, 10:55 PM
Mesaj: #1
Ata Chirurgicala chinezeasca?
Buna seara, eu sunt Ana, am 23 de ani si am o mica problema.La varsta de 18 ani 15 feb 2008 am fost operata de apendicita, intr-un spital din Romania, a fost apendicita acuta din cate am inteles o banala operatie, dar nu a fost deloc asa.Pe langa faptul ca m-a durut foarte tare si am plans in tot timpul operatiei dupa 3 zile m-am intors la spital cu o infectie m-au curatat si mi s-a spus ca e normal ceea ce se intampla.M-am intors acasa la o luna s-a intamplat iar si mi s-a spus ca organismul meu nu a topit firele care au fost inauntru si ele au facut puroi si acum ies afara.BUuuun la un an iar aceeasi problema, dureri o mica umflatura si un alt fir care nu s-a topit.Ceva normal spunea doctorul razand "se poate intampla si dupa cinci ani". Si uite ca avea dreptate acum sunt 5 ani de cand m-am operat si mi-a aparut in acelasi loc un punc negru sub piele si doare la apasare. CE imi puteti spune?Ce se intampla?Acum sunt in strainatate si as vrea sa aud o parere inainte sa merg la doctor.VA multumesc mult!
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
06-11-2012, 12:43 AM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 06-11-2012 01:04 AM de uliana.)
Mesaj: #2
RE: Ata Chirurgicala chinezeasca?
Ana, dupa stiinta mea exista multe tipuri de ate chirurgicale, din diverse materiale si de diverse grosimi, unele cu resorbtie mai rapida, altele cu topire mai indelungata sau chiar foarte lenta, in ani de zile. In aceasta ultima situatie organismul poate dezvolta o reactie de intoleranta, le poate recepta drept corp strain si va avea tendinta sa le rejecteze. Probabil ca asa ceva ti se intimpla, fara nici o legatura cu abilitatea/priceperea chirurgului, ci mult mai degraba cu sensibilitatea propriului organism.
Mai exista o varianta, si anume: din motive de mai mare siguranta unii chirurgi prefera atele neresorbabile si pentru suturile interioare. E posibil sa se fi folosit asa ceva si in cazul tau.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
06-11-2012, 03:39 PM
Mesaj: #3
RE: Ata Chirurgicala chinezeasca?
Multumesc mult, Astazi merg la doctor sa vad ce imi v-a spune.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)