Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anticoagulantele, reactii adverse serioase
23-03-2013, 12:00 PM
Mesaj: #1
Anticoagulantele, reactii adverse serioase
Anticoagulantele sunt cauza majoritatii reactiilor adverse serioase, se constata intr-o analiza din SUA -fragmente
Jeanne Lenzer NEW YORK

Concluzia unui raport elaborat de un grup de monitorizare si control, conform careia medicamentele prescrise sunt “unul dintre factorii rezultati din activitati umane ce prejudiciaza grav sanatatea omului”, s-a intemeiat pe analiza bazei de date a US Food and Drug Administration (FDA) cu privire la reactiile adverse serioase ale anticoagulantelor.
Raportul aparut pe 31 martie 2013, in QuaterWatch a aratat ca in SUA, in 2011, prescrierea acestor medicamente s-a asociat cu doua pana la patru milioane de cazuri in care au aparut “leziuni severe, invalidante sau fatale”, incluzand 128.000 de decese.
Conform FDA, numarul de rapoarte reprezinta doar “varful aisbergului”.
Dintre cele cinci grupe de medicamente pentru care s-au semnalat mai frecvent astfel de evenimente au fost anticoagulantele.
David Cundiff, autor principal al analizei Cochrane asupra tratamentului anticoagulant , a declarat pentru BMJ ca au fost ignorate prea mult timp leziunile severe, invalidante, decesele datorate hemoragiilor generate de terapia anticoagulanta – un aspect asupra caruia nu i s-a acordat prea multa importanta, marginindu-se la a mentiona urmatoarele: “Calculele facute la rece arata ca , de exemplu, warfarina previne atacuri ischemice la aprox. 1% din totalul pacientilor cu risc major, insa determina hemoargii majore la aprox. 3% dintre cei tratati”.
George Lundberg , fost redactor sef al publicatiei medicale JAMA, a declarat pentru BMJ ca nu a fost surprins sa vada ca anticoagulantele erau in fruntea listei, adaugand ca “trebuie gasit un echilibru intre beneficiile si riscurile implicate de tratamentul anticoagulant”.

B.M.J. 2012;344:e3989

Piatra de încercare a caracterului omenesc este timpul. (Menander)
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)