Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Analize sange
02-12-2017, 09:19 PM
Mesaj: #1
Analize sange
Salutare ,am făcut o serie de analize
Gpt/alat/alt 12. <35
Got/asat/ast. 20. <35
Magneziu seric 2,01. 1,6 - 2,6
Potasiu seric 4,5. 3,3- 5,1
Sideremie 19. 37 - 145
Glicemia 100. 60 -99
Analize ptr glanda tiroida
Ft3 4,3. 3,4 - 6_8
Ft4.16,7 10,6- 22,7
Tsh 2,68. 0,27- 4,2


Feritina 3,4. 13 -159
Hemoglobina 9,5. 11,7- 15
Hematocrit 32. 35-45
Volum eritrocitar 67,4. 81 -100
Hemoglobina eritrocitara 20. 27-34
Concentrație medie HB /eritrocit 29,6. 32-36
Nr trombocite 484. 450
Calciu ionic 3,9. 3,82 -4,82
Calciu seric 9,6. 8,6-10
Proteine totale serice 8. 6,6 -8,7
Profil lipidic
Hdl 35. Scăzut <=40,factor protector >= 60_asta e mic si nu stiu cum sa fac sa l cresc
Colesterol total 130. Optim <200
Trigliceride 127 optim > 150
LDL. 79. Optim >100
Lipide totale 511. 400 -700

Probleme urate clar la sânge ,si HDL asta mic care nu stiu cum sa fac sa crească .Aștept electroforeză hemoglobinei sa vad daca nu cumva este vreo talasemie,sunt in tratament cu fe vitamina c,acid folic dar vad ca nu creste deloc
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
04-12-2017, 11:33 AM
Mesaj: #2
RE: Analize sange
Hdl poate fi scăzut din cauza anemiei și a betablocantelor pe care le iei. Altfel ar fi fost rele și celelalte fracțiuni ale colesterolului trigliceridele, lipidele.
Nici glicemia nu e buna. Ar trebui repetată.
Cât privește anemia nu cred că e vorba de talasemie altfel fierul seric și feritina ar fi fost normale sau crescute. Ți s-a administrat vreodată în toți acești ani fier intravenos sau intramuscular? Sau ai luat doar comprimate?
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
04-12-2017, 03:06 PM
Mesaj: #3
RE: Analize sange
Am luat doar comprimate ,pe 20 merg la hematologie am renunțat la medicul pe care l am avut,aștept electroforeza hemoglobinei ,maltofer 100 mg,o pastila pe zi,vitamina c si acid folic atât mia dat dr
Vedem Elena cu va fi si analiza electroforezei,aștept sa iasă cred ca pe seara sau mâine cel târziu
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
04-12-2017, 04:53 PM
Mesaj: #4
RE: Analize sange
Rezultatul electroforeza hemoglobinei
A - 98,1. 96,7- 97,8
A2 1,9. 2,2- 3,2
Si mai scrie ca A2 este scăzută datorita deficitului de fier
Este sau nu talasemie?
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
04-12-2017, 05:28 PM
Mesaj: #5
RE: Analize sange
Și hb F cat este?
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
04-12-2017, 05:41 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 04-12-2017 06:00 PM de mirelutza79.)
Mesaj: #6
RE: Analize sange
Nu scrie nimic de hbF

Am sunat si la synevo si a luat legătură cu medicul de laborator au spus ca,aceea se face doar daca este cazul si la mine nu a fost nevoie.Deja ma băgat in ceată.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)