Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alergie nedepistata!!...
11-02-2017, 01:45 PM
Mesaj: #1
Alergie nedepistata!!...
Seara imi apar bubite rosii, care se maresc si ma mananca, determinand, in cursul zilei sau seara umflarea ochilor sau a buzelor. Fenomenul nu-l pot controla decat cu Xyzal, luat in medie cam la 2 zile. Am efectuat investigatii la Spitalul Militar din Brasov, analizele deficitare fiind urmatoarele: colesterol 219 mg/dl, IgE total (Cobas e411_ECLIA) 116,8 UI/ml (la adult trebuie sa fie < 100). In rest, toate analizele in parametrii normali, inclusiv coproparazitologicul (absente elemente parazitare!). La testele alergologice efectuate, nu mi s-a depistat nimic concludent. Recomandarea: sa continui investigatiile!?! Va rog sa ma consiliati in acest sens! Considerati ca ar putea fi vorba de o intoleranta la histamina (spre exemplu, ma doare capul daca beau un pahar de vin rosu!), de o intoleranta alimentara sau, totusi, de o alergie nedepistata? Cu deosebita stima, va multumesc anticipat.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
12-02-2017, 12:21 AM
Mesaj: #2
RE: Alergie nedepistata!!...
Colesterolul e ok. IgE depsasesc cu putin limita superioara deci nu se poate trage o concluzie. Poate fi alergie sau o infestare parazitara, mai ales daca fenomenele apar mai pregnant dupa mese. IgE specifice trebuie facute. pentru ca de multe ori IgE total poate sa fie OK. Trebuie continuate investigatiile cu ajurorul unui alergolog bun. Intre timp ar trebui tinut un pic de regim, fara lactate si fara alimente ce contin gluten, histamina, pentru a limita aria cautarilor.
Sanatate
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
13-02-2017, 10:02 AM
Mesaj: #3
RE: Alergie nedepistata!!...
(12-02-2017 12:21 AM)SoulHealer a scris:  Colesterolul e ok. IgE depsasesc cu putin limita superioara deci nu se poate trage o concluzie. Poate fi alergie sau o infestare parazitara, mai ales daca fenomenele apar mai pregnant dupa mese. IgE specifice trebuie facute. pentru ca de multe ori IgE total poate sa fie OK. Trebuie continuate investigatiile cu ajurorul unui alergolog bun. Intre timp ar trebui tinut un pic de regim, fara lactate si fara alimente ce contin gluten, histamina, pentru a limita aria cautarilor.
Sanatate

Buna ziua,
Va multumesc mult pentru indrumari. V-as ruga, in masura disponibilitatii dvs., sa fiti putin mai explicit in privinta IgE specifice. Unde se pot face aceste analize si in ce constau ele? Destul de dificila ideea cu regimul recomandat, intrucat aria acestor alimente este foarte larga! Imi puteti recomanda un alergolog bun, pot apela la cineva anume din Bucuresti? Cu deosebita stima.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
13-02-2017, 06:05 PM
Mesaj: #4
RE: Alergie nedepistata!!...
Nu cunosc niciun alergolog dar va pot recomanda clinica de microbiologie (parazitologie) de la Spitalul Fundeni din Bucuresti. Acolo puteti face un dozaj al antigenilor principalilor paraziti. Inceracti o programare la Dr. biolog Gogoase Ghervan Marian. In functie de rezultate, se poate trece apoi la efectuarea unui test privind intoleranta alimentara la 32 pana la 64 de compusi alimentari.
Sanatate
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)