Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 13 voturi - 4.15 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ablatii reusite sau .....
22-07-2022, 06:36 PM
RE: Ablatii reusite sau .....
La inceputul lunii Iulie anul acesta am fost programat pentru operatia numita ablatie prin radiofrecventa la Iasi la doamna doctor Mihaela Grecu, eu suferind de sindrom WPW.
Operatia a decurs perfect, fara complocatii. Durata a fost de aproximativ 45 minute incluzand si studiul fiziologic. Nu am simtit absolut nimic, doar o usurare la final. De atunci e totul foarte ok.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
23-07-2022, 08:58 AM
Ne bucuram ca a reusit interventia si ai scapat de problemele de ritm1 Ablatia WPW, din fericire, este una cu rata de succes de aproape 100% si de aceea ar trebui efectuata fara ezitare de toti cei care au acest sindrom innascut.
13-10-2023, 10:21 PM
Buna ziua! Sunt și eu in aceeași situație ca Dvs am avut 3 ablatii in decursul a 1 an dar nu cu un rezultat încântător. O sa las numărul meu de telefon aici cine dorește ma poate contacta pe whatsapp sa discutam. Chiar as dori sa discut cu cineva care mai are aceasta problema. 0754878006 Mulțumesc mult!
21-11-2023, 12:57 PM
Barbat, 36 ani, fumator (aproape 1 pachet pe zi), nu consum alcool, tensiune (11-7. 12-7), medicamentatie - concor 5mg si kardiolin.

Prima criza de TPSV am facut-o pe la 12 ani (maica mea are aceeasi problema, deci banuiesc ca e ceva ereditar). Pana in jur de 27-28 de ani, faceam crize foarte rare (1-2 pe an), dar dupa au inceput sa se inmulteasca, in prezent pot sa am 1 luna fara asa ceva, dar pot sa am si 2-3 pe zi.

Episoadele dureaza f putin, am invatat sa ies singur din ele - ma las pe vine si trag aer adanc in piept, asa ca episoadele in general nu dureaza mai mult de 30s - 1 minut, cu toate astea de 2 ori am fost scos cu socuri electrice din criza (dupa ce trecusera 3-4 ore fara sa ies singur) - asta s a intamplat la 22 si 24 de ani, cand nu invatasem sa ies singur din ele.

Pe langa mizeria asta de TPSV ce mi-a fost confirmata prin holter (am avut noroc si a fost suprinsa o criza, dar pentru ca nu a durat mult, dl doctor nu a putut sa zica ce tip de TPSV este), simt si extrasistole, in special dimineata cand ma trezesc si seara. Nenumarate EKG uri si eco, inima este sanatoasa clinic, doar mizeria asta ma cam chinuie.

Am dezvoltat si o frica, pentru ca episoadele sunt total random, merg cu avionul destul de des, pe distante lungi (India, US, sau pe unde mai ma duc cu munca), si mereu imi e frica sa nu ma apuce vreo creiza din care nu pot sa ies. Trebuie sa recunosc ca am devenit putin ipohondru - merg la psiholog pentru asta.

Partea buna, in decembrie sunt programat pentru studiu si ablatie la domnul doctor Bogdan Stefan (Elias). Mi-a fost recomandat de cardiologul meu, dar sunt curios daca mai sunt colegi de suferinta ce au facut ablatia cu dansul?

Din experienta voastra, se scapa si de extrasistole in urma ablatiei?

Teama cea mare e ca in timpul studiului nu o sa mi se declanseze TPSVul pentru localizarea fasciculului cu problema, sau ca nu o sa se poata interveni asupra lui.
21-11-2023, 04:27 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 21-11-2023 04:29 PM de SoulHealer.)
TPSV-ul este o aritmie dintre cele cu rata cea mai mare de succes al ablatiei. Eu am facut o ablatie de flutter atrial reusita cu echipa lui Stefan Bogdan, la Floreasca, in 2019. Problema mea era de fapt fibrilatia atriala, declansata de diferite cauze cum sunt apneea de somn sau problemele gastrice. FiA se transforma in flutter si acesta nu se mai convertea la RS decat electric. Am scapat de flutter si chiar daca mai fac din cand in cand FiA, ies singur cu medicamente aritmice si manevre vagale. Studiul electrofiziologic va evidentia traseul care intretine TPSV-ul si va evalua riscul ablatiei. Nu trebuie sa te temi, ci sa speri ca va fi totul ok si usor. De extrasistole nu scapa nimeni, deoarece ele au nenumarate focare si triggeri care le declanseaza. Eu le am de peste 40 de ani. Pentru a le reduce numarul trebuie o schimbare radicala in stilul de viata si regimul alimentar. Citeste imensul topic "Extrasistole".
02-12-2023, 12:01 AM
(21-11-2023 12:57 PM)Raziel a scris:  Partea buna, in decembrie sunt programat pentru studiu si ablatie la domnul doctor Bogdan Stefan (Elias).
Eu l-am cunoscut pe domnul doctor Bogdan Stefan in perioada cand facea parte din echipa dr. Vatasescu (2009). Ambii sunt niste doctori cu foarte multa experienta si profesionalism. Din punctul meu de vedere, sunt cei mai buni in aritmologie, cardiologie-electrofiziologie.
Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 3 Musafir(i)