Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 13 voturi - 4.15 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ablatii reusite sau .....
29-01-2011, 02:40 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 29-01-2011 02:45 PM de xlu.)
Ablatii reusite sau .....
Buna , am deschis acest subiect cu scopul ca fiecare care a facut o ablatie sa poata spuna pe scurt , cum se simte , cat timp a trecut de la ablatie daca a fost reusita si la ce doctor a facut ablatia .
Cred ca ar ajuta pe foarte multi care sunt interesati sa faca o ablatie si sa ia o decizie in acest sens.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
29-01-2011, 02:59 PM
RE: Ablatii reusite sau .....
Doar o remarca, referitor la titlul topicului: unele ablatii sunt compuse din mai multe interventii. Ca o analogie, e ca la dentist cand iti pui o coroana la dinte: te duci sa iti ia mulajul, iti pune provizoriu coroana, ti-o mai ajusteza ... Nu inseamna ca daca din prima nu a iesit e o problema, asa e procedura, compusa din mai multe parti.
Tot asa, unele ablatii este necesar sa fie efectuate din mai multe interventii, din motive de securitate a pacientului in general sau alte motive obiective. Deci cineva care si-a facut o ablatie si mai are unele crize de tahicardie dupa nu trebuie sa zica "Gata! Nu a reusit". E gata cand spune medicul ca e gata. Daca doctorul iti spune ca asta e, mai mult nu se poate face si ca se opreste aici, abia atunci se poate considera ablatia ca nereusita. Asta e ceva ce nu inteleg multi.

PORTAL MEDICAL: http://www.medical-bucuresti.ro
Vizitează site-ul acestui utilizator Găseşte toate mesajele acestui utilizator
13-02-2011, 04:34 PM
Bv un subiect interesant!Mi-as fii dorit sa fi gasit acum 4 ani mai multe detalii despre ablatii.Am 3 ani de la cele 3 ablatii suferite,situatia este aceeasi dinaintea ablatiilor,sunt pe tratament cu corlentor.S-au produs si unele modificari in urma ablatiilor si nu tocmai bune.Armmdt,nu crezi ca, ar fi bine sa lasam un pic oamenii sa vorbeasca fiecare despre experienta lui?Avem ceva de ascuns?Nu cred...Mai sunt cativa electrofiziologi f buni cu care tu sustii ca lucrezi si de ce nu le faci asa reclama?Nu ai mai auzit de medici excelenti care au dat-o si in bara ca sa ma exprim asa?Ma cam deranjeaza ca incerci un pic sa manipulezi lucrurile.Cinste tie ca ajuti oamenii n-am nimic de zis dar lasa-i sa se informeze despre aceste ablatii si despre ce se poate intampla in urma lor.Ne poti vorbi si despre lucrurile astea?Te rugam chiar.In cazul meu o noua ablatie poate duce la stimulator cardiac si ma interb daca stiam lucrul acesta, mai faceam ablatiil?.Sunt convinsa ca mai sunt persoane in acesta situatie dar care nu vorbesc.Initiativa lui XLu e foarte buna si astept si eu alti" ablatati" sa intervina,cei care au tercut prin asa ceva pe pielea lor si stiu ce inseamna.
13-02-2011, 05:36 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 13-02-2011 06:48 PM de Arm-Med.)
(13-02-2011 04:34 PM)denisa13 a scris:  Armmdt,nu crezi ca, ar fi bine sa lasam un pic oamenii sa vorbeasca fiecare despre experienta lui?Avem ceva de ascuns?
Pai cine nu ii lasa?! Huh Exista cineva pe acest Forum caruia i-am impus sau cerut eu sa nu spuna ceva anume?! Daca da il / o rog public sa ne dezvaluie acest lucru.
Ti se pare ca as ascunde ceva?! Daca da, spune clar despre ce e vorba. Eu cred ca am prezentat cat de multe informatii am putut, mai multe ar fi fost de datoria electrofiziologilor sa le prezinte propriilor pacienti.

(13-02-2011 04:34 PM)denisa13 a scris:  Mai sunt cativa electrofiziologi f buni cu care tu sustii ca lucrezi si de ce nu le faci asa reclama?
Nu fac reclama nimanui. Doar dau niste sfaturi asa cum cred eu ca ar fi bine.
Daca o sa citesti mai atenta pe Forum o sa vezi ca am incercat sa ii sfatuiesc pe colegi sa mearga la diversi electrofiziologi, nu doar la unul singur. Iar in cadrul topicului "Unde se fac ablatii in Romania" am spus clar unde si cine face asa ceva. Din pacate gama e cam restransa, nu cred ca sunt mai mult de 10 cardiologi care fac treaba asta in Romania. Asta e situatia!
Iar daca pe unii ii indrum intr-un anumit fel este pentru ca cred ca asa e cel mai bine, eu intrand in sala si lucrand cu cei mai multi dintre acesti electrofiziologi, deci nu vorbesc din auzite.

(13-02-2011 04:34 PM)denisa13 a scris:  Nu ai mai auzit de medici excelenti care au dat-o si in bara ca sa ma exprim asa? Ma cam deranjeaza ca incerci un pic sa manipulezi lucrurile.
Da, orice medic, oricat de bun profesionist, mai are si interventii nereusite. E normal si e natural. Unde am spus eu ca cineva ar avea rata de succes de 100%?! Si cum manipulez eu?! Da si tu un exemplu macar, nu arunca doar vorbe.
Repet, faptul ca pe unii ii indrept catre anumiti medici este pentru ca eu am participat impreuna cu acestia la interventii extrem de grele, despre care nu multi credeau ca or sa reuseasca si care mai fusesera incercate inainte si de altii, chiar si cu ajutor de la mari doctori din afara. Si tot nu le iesise. Dar uite ca acesti electrofiziologi catre care ii orientez eu pe cate unul sau pe cate altul au reusit. Si atunci de ce sa nu dau aceasta informatie? Este doar un sfat, reprezinta parerea mea ca acel medic e capabil sa duca la bun sfarsit o interventie cu rezultate foarte bune, asa cum a facut-o de sute de ori. Ce vezi rau in asta? Crezi ca ar fi mai util daca as tacea, pur si simplu, stiind toate aceste lucruri? Nu crezi ca ar trebui sa ne schimbam un pic mentalitatea asta care ne-a adus in halul in care suntem? Adica de ce sa ma bag eu, de ce sa ma implic daca nu e legat strict de mine?

(13-02-2011 04:34 PM)denisa13 a scris:  Cinste tie ca ajuti oamenii n-am nimic de zis dar lasa-i sa se informeze despre aceste ablatii si despre ce se poate intampla in urma lor.
Pai cum nu ii las eu?! Vorbesti de parca ar fi roboti sau hipnotizati si eu i-as controla. Multi mai sunt inscrisi si pe alte forumuri medicale, multi discuta intre ei, eu doar imi dau cu parerea despre una si despre alta, cine vrea sa tina cont de ce zic bine, ci nu, nu ...
Si vorbesti de parca ar exista o multime de informatie despre aceste interventii, dar eu ii oblig pe cei de pe Forum sa ma asculte doar pe mine. Tu nu te uiti cat de putin este cunoscut acest domeniu al electrofiziologiei (fiind si cea mai noua si mai grea ramura a cardiologiei)? Tu stii ca din peste 5000 de cardiologi din Romania doar aproximativ vreo 10 fac electrofiziologie cardiaca? Stii ca sunt cardiologi, unii chiar cu vechime, care nici macar nu au auzit de asa ceva, realmente nu au nici cel mai mic habar? Asa ca imi spui sa ii las pe colegii de Forum sa se informeze. Pai ii las. Poate ar fi cel mai bine, ca sa evit astfel de atacuri, sa nu mai prezint o informatie decat daca sunt intrebat strict si punctual. Si chiar atunci sa o fac prin e-mail sau PM. Si sa las Forumul asta sa ajunga ca si altele, unde am intalnit o multime de oameni cu probleme si dezorientati, care doar isi dadeau cu parerea, de cele mai multe ori gresit, si cereau ajutor si informatii fara sa ii auda nimeni.

(13-02-2011 04:34 PM)denisa13 a scris:  Ne poti vorbi si despre lucrurile astea? Te rugam chiar. In cazul meu o noua ablatie poate duce la stimulator cardiac si ma interb daca stiam lucrul acesta, mai faceam ablatiile?
Daca tu dupa 3 ablatii nu erai constienta de acest lucru este greseala medicului care ti le-a facut. Pentru ca inainte unei astfel de interventii electrofiziologul trebuie sa stea de vorba cu pacientul si sa ii explice in ce consta procedura si care sunt riscurile.Si pacientul trebuie sa semneze un asa numit "Acord informat al pacientului". Se numeste "Informat" pentru ca se presupune ca asa ar trebui sa fie pacientul inainte de intervenie. Deci daca doctorul tau nu ti-a spus asa ceva ... nu trebuie sa te descarci asupra mea.
Despre riscurile unei ablatii este foarte mult de vorbit, ar trebui sa deschid un topic separat. Sunt unele riscuri generale, care corespund oricarei interventii de cateterizare, dupa care sunt altele legate strict de pacienti si de situatia acestora, care nu pot fi cunoscute decat in urma unui consult. De aceea despre aceste lucruri ar trebui sa le vorbeasca electrofiziologul fiecarui pacient in parte inainte de interventie.

13-02-2011, 07:26 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 13-02-2011 07:37 PM de Arm-Med.)
Buna seara, eu pot sa spun ca am facut ablatia acum trei zile la d-nul dr. Vatasescu, deocamdata am numai cuvinte de laude la adresa dumnealui si cred ca cel putin asa a reiesit din ekg ca ablatia a fost o reusita, chiar daca a fost ceva mai complicata si dupa o zi destula de obositoare pentru d-nul dr. La o luna merg la control, dar deja ma simt bine fizic si chiar psihic, pentru ca ma dereglasem psihic, vad ca totul intra pe fagasul normal, iar acest lucrul il datorez d-nului dr. Vatasescu, chiar a meritat sa astept, asa ca-i multumesc si-i multumesc si lui Dumnezeu ca m-a ajutat sa trec si peste asta, iar acest forum m-a ajutat, asa ca mii de multumiri.

HeartHeartHeartHeartHeart
13-02-2011, 08:40 PM
Ia-o incet Armmdt sa nu-ti cresca tensiunea!Nu inteleg de ce te ambalezi asa de tare.Am avut si eu unele intrebari si unele lucruri insirate de tine imi sunt f cunoscute.Te-au deranjat asa de tare afirmatiile mele?Mi-am dat si eu cu parerea si mi-ai si sarit la gat.Ia-o mai incat ca oamenii acestia chiar au nevoie de tine!
13-02-2011, 08:48 PM
Denisa (sau cum te-i numi de fapt, ca poti fi si baiat, in dosul unui nick-name sunt multi viteji pe Internet), te rog frumos nu ma lua peste picior.
Renunta la afirmatiile de genul "Ia-o incet Armmdt sa nu-ti cresca tensiunea!". Nu cred ca ne tragem de sireturi si nici nu te-am tratat cumva peiorativ sau fara bun-simt. Am incercat doar sa iti raspund punctual la ce m-ai intrebat.

"...unele lucruri insirate de tine imi sunt f cunoscute".
Ma bucur pentru tine ca esti asa de informat(a), dar, iti repet, nu te manifesta fara bun-simt, ca nu ti-am gresit cu nimic, daca nu iti convine ce iti spun sau nu iti place forumul meu nu esti obligata sa intri si sa citesti.

"Mi-am dat si eu cu parerea si mi-ai si sarit la gat"
Eu cred ca suferi de un pic de sindrom al persecutiei. Dupa ce ca tu intri pe forumul meu acuzandu-ma ca manipulez lumea, ca fac reclama aiurea si alte din-astea, tot eu iti sar la gat?!

".Ia-o mai incat ca oamenii acestia chiar au nevoie de tine!"
Din nou atitudine batjocoritoare si impotriva Regulamentului Forumului.
Considera acest mesaj ca pe un avertisment. Daca vei continua asa o sa suporti consecintele.

14-02-2011, 03:43 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 14-02-2011 03:51 PM de denisa13.)
Pe un forum te poti astepta si la critici sau nu?....M-am lamurit.Ai dreptate e forumul tau si faci ce vrei...si eu la fel.
"Mania persecuției apare, în general, la persoanele care au o stimă de sine scăzută și care consideră că din moment ce toată lumea îi ia în derâdere, cu siguranță fac ceva greșit. Deseori, persoanele care suferă de mania persecuției au trăiri interioare foarte puternice, se macină pentru că nu știu ce gândesc cei din jur despre ei și suferă pentru că se simt ignorați și nu au puterea să risposteze. 'Nu prea ma regasesc in acesta definitie.
14-02-2011, 04:58 PM
Daca tu atat ai inteles ...
Despre definitie uitate mai atent(a).
Pai nu e vorba ca e forumul meu, dar intri si ma iei peste picior, imi vorbesti in batjocura, nu ne cunoastem, dar ne tragem de sireturi de parca am fi vechi prieteni ... si tie ti se pare ca am eu o atitudine gresita? Ia incearca si pe alte forumuri treburi din astea, sa vezi ce se intampla.
Daca ai ceva de comentat sau de spus fa-o civilizat si fara sa ma ataci, pe mine sau pe orice alt coleg. Te inteleg ca esti suparat(a) ca nu au reusit inca ablatiile (si ai tot dreptul), dar nu vad de ce ai o atitudine acuzatoare fata de mine pentru aceasta? Ce vina am eu?!
Ma acuzi ca nu ii las pe ceilalti sa vorbeasca, de faptul ca ii manipulez, ca le ingradesc eu posibilitatea de a se informa ... Si ti se pare ca as avea eu vreo problema?!

16-02-2011, 03:51 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 16-02-2011 03:53 PM de xlu1.)
Imi pare rau ca nu ati inteles de ce am deschis acest subiect, in nici un caz ca armmdt s fie acuzat de ceva, nu uitati ca daca nu era el mare lucru nu prea am fi stiut care mai e situatia pe la noi despre ablatii si medici care fac ablatii , in plus e absolut normal sa indrume unde stie mai bine , de aceea am deschis
acest subiect sa vedem cine pe unde a mai facut ablatii ca sa putem lua o decizie cat mai buna.
Toata stima armmdt.
Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 2 Musafir(i)