Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ARSURI TALPI
08-09-2018, 11:02 PM
Mesaj: #1
ARSURI TALPI
AM 29 ANI. SUNT BARBAT. CONSTITUTIE - ATLETIC.. - PROBLEMA APARUTA IN URMA CU APROX 10 ANI- ACUM MULT MAI SEVERA.
*Am arsuri și intepături la talpi cam tot timpul ( mai putin cand merg).
*mainile si picioare MELE (AM PLATFUS) sunt reci de cand ma stiu.
* am facut - doppler venos, rezultatul fiind - insuficienta periferica cronica venoasa
* am facut - dopler artere, rezultatul fiind - arterele de la gamba in jos sunt mai subtiri decat ar fi normal.
* chirurgul vascular, vazand analizele - a zis ca pt maini si picioare reci nu are cum sa intervina chirurgical.
* totusi ..a recomandat ca si tratament - vessel due + pentoxi retard +aspirin cardio.
apoi mi-a recomandat sa merg la neurolog pentru problema cu #arsurile din talpi#
* neurologul a recomandat EMG (electromiografie). EMG facut de doctor Beșleaga, din Bup***aesti. Reesind ca am polineuropatie senzitiva.
* Pentru polineuropatie senzitiva (descoperită prin EMG), neurologul de la braila # Dumitrescu Diana # : a prescris tratamentul - duloxetina (1 seara)+neurohelp (1dimineata)+anxiar (jumate dimin jumate seara) – tratament urmat pentru o perioada de 1 an - @ nu a avut nici un fel de rezultat impotriva arsurilor din talpa.
* si pe langa tratament a recomandat sa fac analize – printre care - imunoelectroforeza+ determinare plumb + determinare merp***a in sange si antinucleoni ana – aceste 4 analize au fost negative.
* apoi un neurolog de la Ploiesti recomanda sa fac RMN COLOANA LOMBARA ( REZULTATUL FIIND -mici hernii) ȘI SA REFAC EMG-UL( REZULTATUL – NU SUNT SEMNE DE AFECTARE NEUROLOGICA)
& DUPĂ toate acestea de mai sus, a întrerupt tratament dat de primul neurolog, pentru ca nu se confirmase neuropatia. .
*AM FACUT test de glicemie și a ieșit 98. deci nu este de la diabet.
* APOI AM MERS LA NEUROLOG DIN CONSTANTA. ACESTA A RECOMANDAT RMN CEREBRAL SI EMG. RMN – UL A FOST RECOMANDAT DEOARECE, PE LANGA ARSURILE DE DINAINTE, ACUM AM PRECIZAT DOAMNEI DOCTOR , FAPTUL CA NU POT SA RETIN, NU POT SA INVAT.
* RECOMANDAREA DOAMNEI DOCTOR A FOST SA URMEZ TRATAMENT CU ACUTIL PT MEMORIE SI DEFICIT DE ATENTIE
* REZULTATUL LA RMN ESTE: aspect cerebral normal IRM. SINUZITA CRNICA FRONTALA STANGA. ETMOIDITA. MUCOCEL MAXILAR BILATERAL.
EMG -UL URMEAZA PESTE 3 SAPT.
*A rezolvat CINEVA O problema ASEMANATOARE ? S-A descoperit cauza și au tratat--o???
Mulțumesc!!!
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
09-09-2018, 09:05 AM
Mesaj: #2
RE: ARSURI TALPI
Este vorba de o neuropatie, fara indoiala, ale carei cauze sunt pe de o parte, problemele insuficientei circulatorii, iar pe de alta, un posibil diabet insipid. E nevoie de o analiza a hemoglobinei glicozilate (HbA1c) pentru ca o simpla determinare a glicemiei nu este edificatoare. Mai sunt si alte analize pe care un neurolog le-ar putea recomanda (nivel vit. B12, de exemplu). Ar fi bine sa se faca si un screening tiroidian, la recomandarea unui endocrinolog. Platfusul este si el un factor agravant al problemei, deci o incaltaminte adecvata este necesara.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
 Mulţumiri acordate de: Focus 2009 Nr.
09-09-2018, 03:47 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 09-09-2018 03:52 PM de Focus 2009 Nr..)
Mesaj: #3
RE: ARSURI TALPI
Buna ziua.
#Pentru insuficienta venoasa am urmat tratament de la specialist in chirurgie vasculara . si anume vessel duo, detralex, aspirin cardio si chiar ciorapi compresivi- toate acestea nu au avut absolut nici un efect. mai mult ciorapii compresivi imi dadeau dureri mult mai mari, decat atunci cand nu ii purtam.
# in legatura cu vitamina B, neurologul chiar a recomandat analiza, si chiar a iesit foarte bine, vit B era in limite.
# endocrinologul a facut screening tiroidian, a reiesit un mic nodul de 0,4/0,4 cm, insignifiant - asa a fost catalogat de specialist.
#din analizele de tiroida tsh, t3, t4 - a reiesit - tiroidita autoimuna - pentru care urmez - pastile de seleniu .
multumesc.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
09-09-2018, 08:43 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 09-09-2018 08:47 PM de SoulHealer.)
Mesaj: #4
RE: ARSURI TALPI
Treptat, treptat spui toate analizele si investigatiile facute! happy Tiroidita autoimuna reiese din valoarea ATPO. E important daca e vorba de eutiroidism, adica daca TSH, T3, T4 sunt in limite normale. Daca e vorba de un hipotiroidism frust, acesta poate fi o cauza a unei circulatii periferice deficitare. Totusi, esti prea tanar si parerea mea este ca e vorba de o cauza locala. Trebuie sa discuti si cu un fizioterapeut pentru a identifica proceduri care sa te ajute in retabilirea unei circulatii periferice cat de cat normale. Asta dupa ce e exclusa neuropatia de tip diabetic.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
11-09-2018, 08:51 AM
Mesaj: #5
RE: ARSURI TALPI
BUNA ZIUA,

Diabetul insipid este o afectiune caracterizata prin sete intensa si urinare frecventa si in cantitate mare (volumul urinar depaseste 3 litri de urina pe 24 de ore). Aceasta afectiune nu are nici o legatura cu diabetul zaharat (care consta in concentratie crescuta a “zaharului” din sange), cu toate ca pot avea simptome comune (setea exagerata si urinarea excesiva)

ASA CA NU VAD LEGATURA CU AFECTAREA NERVILOR PERIFERICI, DOAR DIABETUL ZAHARAT AR FACE ASTA.

SI DA, TSH , T3 SI T 4 SUNT IN LIMITE NORMALE.
MULTUMESC,
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
11-09-2018, 02:30 PM
Mesaj: #6
RE: ARSURI TALPI
Da, scuze, am vrut sa spun un prediabet. De-asta si recomandasem hemoglobina glicozilata.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)