Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5 ani dupa ablatie wpw avrnt
03-06-2022, 01:25 PM
Mesaj: #1
5 ani dupa ablatie wpw avrnt
Salutare, m-am gândit să scriu aici fiindcă m-am tot plimbat pe la medici însă n-am primit niciun răspuns concret. Am avut ablație acum 5 ani la dr. Bogdan Ștefan, toate bune și frumoase până de curând.
De prin Decembrie am început să fac câte o criză de palpitații la emoții/efort. Inima o simțeam în gât dar pulsul nu a sărit niciodată de 140-150 în timpul crizei, comparativ cu 240 ce făceam la wpw. Frecvența a fost cam una la o lună. Din Aprilie în schimb, am avut un weekend în care am stat aproape non stop în palpitații - dacă mă ridicam din pat - făceam palpitații, dacă stăteam jos și mă ridicam - făceam palpitații, dacă mergeam - făceam palpitații, dacă mă speriam - la fel. Tot weekend-ul mi-a fost așa, am chemat salvarea dar mi-au spus că ekg-ul este bun (mi l-au făcut abia după ce ieșeam din criza respectivă).
Luni m-am dus la Floreasca la urgențe fiindcă tot rău îmi era. Acolo mi-au zis că nu-i așa rău, că e mai mult inconfortabil decât grav.
A doua zi mi-am pus holter ekg iar la rezultat (atașat aici), cardiologul mi-a spus că sunt la limită să fac o nouă ablație și mi-a sugerat să iau tratament pentru anxietate și să repet holterul după 1 lună.
Zis și făcut - am făcut terapie + luat tratament din plante dat de medic. Mă simt mai bine, timp de o lună n-am mai avut mare lucru.
Ieri mi-am repetat holterul și a ieșit bun (îl atașez și pe el) iar astăzi surpriză - toată noaptea am stat în palpitații, dimineața m-am trezit la fel, la birou la fel, sunt aproape încontinuu. Singurul punct comun cu crizele din Aprilie este faptul că menstruația ar trebuie să vină în 1-2 zile. Am luat jumătate de Metoprolol sub limbă (așa mi-au recomandat de la Floreasca) și văd că e liniște de 1 oră.
Întrebarea mea este, să caut să vorbesc din nou cu un electrofiziolog? Cardiologul meu este foarte scurt la vorbe și nu înțeleg mai nimic și m-ar ajuta foarte mult să îmi explice cineva măcar ce am de făcut fiindcă tind să mă izolez și să evit tot ce înseamnă interacțiune cu oameni sau activități fizice, de teamă să nu mi se întâmple iar sau să se agraveze.
Am încercat să dau de dr. Bogdan Ștefan însă nu reușesc sub nicio formă, am sunat și la clinicile private și am găsit loc în Octombrie abia sau alți medici care nu oferă consultații (sau cel puțin așa am înțeles eu).
Aș aprecia mult o îndrumare/un sfat. Mulțumesc frumos!


Fişier(e) ataşate Thumbnail(uri)
               
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
03-06-2022, 08:00 PM
Mesaj: #2
RE: 5 ani dupa ablatie wpw avrnt
Intr-adevar, din ultimul holter rezulta ca numarul de extrauri este foarte mic. In acelasi timp, frecventa cardiaca medie este cam mare, peste 90. Poate ar trebui sa faci un tratament sustinut cu un betablocant pe care sa ti-l recomande cardiologul, nu doar sa-l iei cand ai probleme. Va trebui sa te lasi de fumat, sa revii la o greutate normala daca esti supraponderala. La dr. Stefan Bogdan este greu de ajuns, intr-adevar. Am sa-ti trimit prin mesaj privat adresa lui de mail pentru a-i trimite rezultatele holterelor si a-i explica cu ce te confrunti. Treci si pe la endocrinolog sa-ti recomande un set de analize pentrua cvedea daca nu ai deficit de vit. D sau tiroida are vreo problema.
Sanatate si optimism! happy
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
 Mulţumiri acordate de: cristina17
03-06-2022, 09:47 PM
Mesaj: #3
RE: 5 ani dupa ablatie wpw avrnt
Cu analizele la endocrinologie sunt la zi și sunt bune, însă cea de vitamina D nu-mi amintesc să o fi făcut și este foarte posibil să fie în deficit. De fumat nu mai fumez din Aprilie însă la partea cu greutatea va trebui să lucrez să revin la normal, fiindcă în ultimele luni am luat în greutate destul de mult.
De la a face sport foarte frecvent ceea ce se întâmpla înainte de ablație, am ajuns ușor ușor să elimin orice activitate fizică, de frică să nu am episoade de palpitații.
Am perioade de moral ridicat când reușesc să fac sport și să nu stau chiar în permanență cu frică și am și perioade când mă copleșește și mă obosește, cum sunt acum. Mulțumesc frumos pentru sfaturi.
Sănătate și optimism să fie pentru toți! happy <3
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)